Επιστροφή στο παλιό καλό μας πρόγραμμα με πλούσια αγωνιστική δράση σε όλη την Ευρώπη  μετά τις γιορτές,  καθώς στο Τσάμπιονς Λιγκ, Γιούροκαπ και Ευρωλίγκα περιμένουμε μάχες, θέαμα και όμορφο μπάσκετ. Στοιχηματικά η δουλειά μας είναι μετά από την μελέτη που κάνουμε να αποφύγουμε παγίδες και πιθανές εκπλήξεις ,για να οδηγηθούμε στο ταμείο όπως συνηθίζουμε και να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου οι επιλογές προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ καθώς έχουμε αρκετά ενδιαφέρον κουπόνι και πάμε γρήγορα να αναλύσουμε και να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα.

Πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Ζιέλονα Γκόρα-Μπεσίκτας. Πρώτη του ομίλου η Μπεσίκτας (7-2) και τελευταία η Ζιέλονα Γκόρα (2-7)που στην χώρα της τα πάει εξαιρετικά αλλά για την Ευρώπη είναι πολύ μέτρια και με πολλά προβλήματα. Η πολωνική ομάδα έχει μικρό μπάτζετ χωρίς καλούς ξένους και γενικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η Μπεσίκτας έκανε μια κοιλιά αλλά δείχνει να συνέρχεται και έχει ποιότητα στο ρόστερ της για μεγάλα πράγματα και να πάει μακριά στο θεσμό. Ακριβή ομάδα με καλό προπονητή. Είναι καλύτερη ομάδα από την Ζιέλονα Γκόρα και το διπλό θα τιμήσω ιδιαίτερα.

Επόμενο παιχνίδι που έχω επιλέξει είναι το Νεπτούνας-Λούντβιγκσμπουργκ. 6 νίκες και 3 ήττες η Λιθουανοί και 7 νίκες με μόλις 2 ήττες η γερμανική ομάδα. Η Νεπτούνας που μπορεί να μην έχει τα πολλά χρήματα για μεγάλες μεταγραφές και ονόματα αλλά είναι ομάδα με τρομερή χημεία και δουλεμένη από τον προπονητή της. Εντός είναι αρκετά δυνατή και σκοράρει εύκολα. Η Λούντβιγκσμπουργκ παίζει καλύτερα από τις δυνατότητες που έχει και είναι ψηλά στην βαθμολογία. Είναι ομάδα έδρας και το κύριο όπλο της είναι η επίθεσή της. Προέρχεται από ήττα στην έδρα της στο πρωτάθλημα από την Άλμπα καθώς παρουσίασε σημάδια κόπωσης και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει  το γρήγορο ρυθμό της αντιπάλου της. Εδώ περιμένω ανοικτό παιχνίδι, γρήγορο και με υψηλό σκορ. Καλή επιλογή το OVER 159 συνολικών πόντων.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Εστουδιάντες-Στρασβούργο. Σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες καθώς ισοβαθμούν με 5 νίκες και 4 ήττες. Στην Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει οριακά με τρεις πόντους το Στρασβούργο. Από τότε όμως αλλάξανε αρκετά πράγματα και στις δύο ομάδες, βρήκαν χημεία και ρυθμό και γενικά παίζουν καλύτερα και πιο επιθετικά. Θεωρώ πολύ καλή επιλογή το OVER 156 συνολικών πόντων και θα είναι το ποντάρισμα μου.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Ναντέρ-Άρης. Η γαλλική Ναντέρ είναι αθλητική ομάδα που της αρέσει το γρήγορο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο και γενικά εντός είναι πολύ αξιόπιστη. Σουτάρει καλά από την περιφέρεια και όσο περνάει ο καιρός παίζει καλύτερα. Ο Άρης των πολλών πολλών προβλημάτων (οικονομικών, διοικητικών, κτλ)το παλεύει και προσπαθεί με νύχια και δόντια να βγάλει την χρονιά. Βαριά φανέλα, με πλούσια ιστορία αλλά δυστυχώς κάποιοι παίξανε μαζί του και με το λαό του και τώρα ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Έχει απουσίες αρκετές και πιστεύω πως θα ηττηθεί και μάλιστα εύκολα καθώς η Ναντέρ είναι πιο γεμάτη ομάδα με περισσότερες λύσεις και παίζει και στην έδρα της. Άσος.

 

Οι προτάσεις μου από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπεσίκτας -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΝΑΝΤΕΡ – ΑΡΗΣ: Ναντέρ -8.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η Ευρωλίγκα πλήρωσε καλά την εβδομάδα που πέρασε καθώς η δυνατή δυάδα επιβεβαιώθηκε και μάλιστα από τα μηνύματα σας ,κρίνω πως την τιμήσατε ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε έτσι και καλύτερα……

ΥΓ 2. Παρελθόν από τον ιστορικό Πανιώνιο ο κόουτς Βαγγέλης Ζιάγκος. Μμμμ…. ο επόμενος να κλείσει την πόρτα γιατί ακολουθούν και άλλοι πολλοί!!! Και λέει μια παροιμία ότι σπέρνεις θερίζεις ….και από το καλοκαίρι φάνηκε τι «σπορά» έγινε!!!

ΥΓ 3. Έφταιγε ο κόουτς Μανωλόπουλος για αυτούς που δεν πάνε ποτέ στο γήπεδο και κρίνουν μόνο μετά από ήττα της ΑΕΚ. Τώρα τι λένε για την τρομερή «ανάσταση» της Ένωσης??? Ο Σάκοτα καλά κρατεί και καλά κάνει αφού έτσι το θέλουν αυτοί που πληρώνουν…. και είπαμε πως δεν φταίει αυτός που τα παίρνει αλλά αυτός που τα δίνει έτσι δεν είναι???

ΥΓ 4. Κύριος με «Κ» κεφαλαίο ο κόουτς Βαγγέλης Αλεξανδρής. Κάποιοι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται την δουλειά, τον ιδρώτα και τον κόπο ανθρώπων που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ.  Αλλά είπαμε να μην βρούμε καλό και τίμιο άνθρωπο να πέσουμε να τον φάμε για να εξυπηρετήσουμε τα δικά μας συμφέροντα…..

ΥΓ 5. Επιτέλους έφτασε η Τρίτη και όπως κάθε Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στην ΕΡΤ Open η μεγάλη μάχη φουντώνει με τον τιτάνα Αναστάση Καραμουσαδάκη να αντιμετωπίζει στα ίσια τον γίγαντα Μάνο Ανδρουλάκη. Μεγάλη θεματολογία και τρομερές γνώσεις από δύο εξαιρετικά παιδιά και τα λόγια πλέον είναι περιττά. Ακούστε τους, απολαύστε τους και θα με θυμηθείτε. Στη μεταξύ τους μάχη πάντα νικητής ο ακροατής καθώς ενημερώνεται σωστά και μαθαίνει περισσότερα !!!

ΥΓ 6. Αύριο έχω πολλά και καλά καλούδια …..γεμίσανε οι μπαταρίες στις γιορτές και έχω διάθεση να κελαηδώ . Εννοείτε και προτάσεις για όλα τα γούστα!!!

                                     

 

ALEX