«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε διάκριση, να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό» (pic)

H Ένωση Παικτών της Euroleague πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του ρατσισμού και καλεί τα μέλη της και τις ομάδες να βοηθήσουν στην καταπολέμησή του.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε διάκριση, να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό» (pic)

 Ξεκάθαρη θέση ενάντια στον ρατσισμό πήρε η Ένωση Παικτών της Euroleaue (ELPA) με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ για δεκαετίες έχει αγαπήσει τους Αφροαμερικανούς παίκτες που έχουν αποτελέσει τους ακρογωνιαίους λίθους σε πολλά επιτυχημένα κλαμπ και εθνικές ομάδες. Αυτό είναι ακόμη και σήμερα αληθές, καθώς πάνω από το 1/4 των μαύρων παικτών συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Το μπάσκετ στην Ευρώπη εμπλουτίστηκε λόγω της τεράστιας επιρροής από παίκτες με διαφορετικές κουλτούρες, εθνότητες και θρησκείες. Οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μας θυμίζουν ότι ζούμε ακόμα σε έναν κόσμο όπου ο ρατσισμός και η φυλετική αδικία είναι μέρος της ζωής μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε διάκριση και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα και να εκπροσωπούμε τις φωνές όλων των παικτών ανεξάρτητα από το ιστορικό τους. Μαζί με τους παίκτες θα βοηθήσουμε για την αλλαγή που απεγνωσμένα χρειάζεται να συμβεί στην κοινωνία μας. Καλούμε όλα τα ευρωπαϊκά κλαμπ, τις λίγκες και κάθε μπασκετική οντότητα να σταθούν στο πλευρό μας και να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο