«Φάκελος Eurobasket 2021»: Το θέμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το κενό μπασκετικό καλοκαίρι του 2022

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η πιθανή διεξαγωγή τους το καλοκαίρι του 2021 δημιουργεί θέμα στο Eurobasket 2021 που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα, 2-19 Σεπτεμβρίου του 2021. Οι εναλλακτικές που έχει η FIBA.
«Φάκελος Eurobasket 2021»: Το θέμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το κενό μπασκετικό καλοκαίρι του 2022

Νωρίτερα η ΔΟΕ, με ανακοίνωση της ανέβαλλε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για φέτος το καλοκαίρι στο Τόκιο λόγω της πανδημίας του Covid-19. Στην ανακοίνωση της αναφέρεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το αργότερο το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς (2021).

Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Αν αυτό επαληθευτεί, δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα στην διεξαγωγή του Eurobasket 2021 που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα, 2-19 Σεπτεμβρίου του 2021.

Η FIBA στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν καλοκαίρι του 2021, θα κληθεί να βρει λύση καθώς το Eurobasket δεν μπορεί να γίνει την ίδια χρονιά και τόσο κοντά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς εκεί συμμετέχουν και ομάδες από την Ευρώπη.

Η λύση, που με μία γρήγορη ματιά στο μπασκετικό καλεντάρι μπορεί να βρεθεί, είναι η διεξαγωγή του Eurobasket το καλοκαίρι του 2022 όπου στο πρόγραμμα δεν υπάρχει τίποτα. Θυμίζουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο