Άρης–Ηρακλής: Στον «αέρα», λόγω «λουκέτου» στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης

Το ντέρμπι της 1ης Νοεμβρίου ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή είναι στον «αέρα» και κινδυνεύει με αναβολή, λόγω του προσωρινού κλεισίματος των γηπέδων της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν στην πόλη για τον κορονοϊό
Άρης–Ηρακλής: Στον «αέρα», λόγω «λουκέτου» στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης

Στον «αέρα» είναι το ντέρμπι (1/11) της Θεσσαλονίκης Άρης –Ηρακλής, λόγω του «λουκέτου» που μπαίνει στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν στην πόλη για το σταμάτημα της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Θεσσαλονίκη μπήκε στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 και ήδη επιβλήθηκαν μέτρα στην πόλη για να ανακοπεί η επέλαση του Covid-19.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι και το προσωρινό λουκέτο στα Αθλητικά Κέντρα της συμπρωτεύουσας.

Η διοίκηση των Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΚΘ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η Π.Ε. Θεσσαλονίκης τίθεται στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Β 4484/11-10-2020 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των γηπέδων από αύριο Παρασκευή στις 6:00 μέχρι νεωτέρας.

Αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον ιό που θα ισχύσουν στην χώρα. Εκεί θα κάνει αναφορά και στα αθλητικά δρώμενα. Σύμφωνα με όλα τα σενάρια, η Κυβέρνηση θα βάλει λουκέτο στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα (στην περίπτωση του μπάσκετ το λουκέτο θα μπει στις διοργανώσεις της ΕΟΚ). Αντίθετα όλα δείχνουν ότι δεν θα ισχύσει το λουκέτο για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, διότι εκεί οι ομάδες κάνουν συνέχεια τεστ για τον κορονοϊό (στην περίπτωσή μας αυτό της Basket League).

Αν ισχύσει αυτό η Basket League δεν θα διακοπεί. Το θέμα είναι όμως, αν θα δοθεί ειδική άδεια για να γίνει στην Θεσσαλονίκη το ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή.

Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο κι εκεί θα φανεί αν το ματς θα πάρει άδεια για να γίνει ή θα αναβληθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΑΚΘ:

Κατόπιν ανακοίνωσης της Πολιτικής Προστασίας ότι η Π.Ε. Θεσσαλονίκης τίθεται στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Β 4484/11-10-2020

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΑΚΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

Ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία όλων. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας υπέρτατη προτεραιότητα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΘ

Πέτρογλου Τριαντάφυλλος

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο