Trace N Chase (top)

Αγαπούν τόσο πολύ την Εθνική ομάδα που αυξάνουν τους ξένους στην Basket League

Ο Νίκος Μπουρλάκης θέτει προ των ευθυνών του τον ΕΣΑΚΕ που τελικά αυξάνει αντί να μειώσει τον αριθμό των ξένων στην Basket League και με μια ΕΟΚ που ουσιαστικά δεν έχει διοίκηση και δε νομιμοποιείται να αντιδράσει
Αγαπούν τόσο πολύ την Εθνική ομάδα που αυξάνουν τους ξένους στην Basket League

Ειλικρινά, αν περάσει από τον ΕΣΑΚΕ αυτή η τελευταία διάταξη για «6+1» ξένους παίκτες στην Basket League, τότε την επόμενη φορά που κάποια ΚΑΕ θα τολμήσει να αναφερθεί στην… αγάπη της και την προτεραιότητά της για την Εθνική ομάδα, να πρέπει να υποστεί τη γενική αποδοκιμασία. Ίσως και με ένα τρόπο λιγότερο ευγενικό από τον δικό μου.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από το Προολυμπιακό Τουρνουά. Τότε που… έκλαιγαν όλοι για την προσπάθεια που έγινε. Κι αναφέρονταν παράλληλα στο πρόβλημα που υπάρχει στην ανάδειξη παικτών που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στο μέλλον.

Η απάντηση είναι απλή: Πως θα τη στελεχώσουν; Χωρίς να παίζουν; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ομάδες της Basket League δεν εμπιστεύονται Έλληνες παίκτες. Κι έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο… παράνοιας ώστε μέσω των «παραθύρων» η Εθνική ομάδα να φτιάχνει παίκτες για τις ομάδες. Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Κι από την άλλη, μια ΕΟΚ με προσωρινή διοίκηση που δε νομιμοποιείται να πάρει κάποια δραστική απόφαση. Παρά μόνο να έχει ένα διεκπεραιωτικό ρόλο και να προκηρύξει- συγνώμη, να αναβάλει- τις εκλογές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες.

Κανονικά θα έπρεπε να έχει ηχήσει «καμπανάκι» εδώ και χρόνια. Και να έχουν προχωρήσει σε ένα πλάνο ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ, αν συνυπολογίσουμε και τα αποτελέσματα των Εθνικών ομάδων. Αντιθέτως προβάλλονται ΑΣΤΕΙΕΣ δικαιολογίες, δίκην επικοινωνιακού παιχνιδιού, προκειμένου να συζητηθεί το «6+1». Όπως:

-Η «λειψανδρία» στους Έλληνες παίκτες. Με λίγα λόγια όταν έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση του οικοδομήματος, σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Δεν το λύνουμε, αλλά φέρνουμε περισσότερους ξένους!!! Από ΑΣΤΕΙΑ ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η δικαιολογία.
-Η συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη! Εδώ πρέπει να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δηλαδή υπάρχει κάποια ελληνική ομάδα που έχει δυνατότητες διάκρισης σε τέτοιο βαθμό ώστε να αγνοήσουμε την επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη και παραγωγή; Η Ζαλγκίρις, για παράδειγμα, μας έδειξε ένα δρόμο… Αν τον καταλάβαμε.
Και θέλουν να περάσουν μια διάταξη για 6+1 ξένους και να μπορεί κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί τους 6 χωρίς να λογίζεται ως αλλαγή.
Είναι δεδομένο ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, όπου το ελληνικό μπάσκετ ούτε χρήματα έχει ούτε σε πρωταγωνιστικό επίπεδο βρίσκεται, η παραγωγή και η εξέλιξη είναι τα ζητούμενα. Ταυτόχρονα θα πρέπει όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους.
-Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, να αποδείξει ότι είναι… πρόεδρος και όχι διεκπεραιωτής επιτροπών που τον έχουν «καπελώσει» και ουσιαστικά διοικούν. Αλλιώς ας δηλώσει παραίτηση.
-Οι ΚΑΕ (και ειδικά οι μεγάλες) να δείξουν ότι ενδιαφέρονται ΟΝΤΩΣ για το μέλλον και για την Εθνική και όχι να τη χρησιμοποιούν απλώς για εντυπωσιασμό στα λόγια τους.
ΠΣΑΚ να αντιδράσει και να ζητήσει να συμμετάσχει σε συζήτηση σχετική με κάποιο αναπτυξιακό πλάνο.
ΕΟΚ… θα πρέπει πρώτα να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και μετά να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Η απουσία της είναι ΕΜΦΑΝΗΣ όμως.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο