ΑΕΚ: Ξέσπασε για την Αγία Σοφία ζήτησε παρέμβαση από Διεθνή Κοινότητα, ΟΗΕ και UNESCO

Σύσσωμα τα τμήματα της ΑΕΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την προσβλητική, πρωτοφανή και προκλητικότατη και ιερόσυλη απόφαση του Recep Tayyip Erdogan να μετατρέψει σε τζαμί το Λίκνο της Ορθοδοξίας και μνημείο του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού, την Αγία Σοφία
ΑΕΚ: Ξέσπασε για την Αγία Σοφία ζήτησε παρέμβαση από Διεθνή Κοινότητα, ΟΗΕ και UNESCO

Απίστευτη! Εμετική! Εξοργιστική! Προσβλητική! Όποιο επίθετο κι αν βάλετε δεν θα είναι τόσο «δυνατό» και χαρακτηριστικό για να μπορέσετε να περιγράψετε επ’ ακριβώς την απίστευτη απόφαση του Recep Tayyip Erdogan να μετατρέψει σε τζαμί το Λίκνο της Ορθοδοξίας και μνημείο του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού, την Αγία Σοφία!

Ο ελληνισμός, αλλά και ο κόσμος όλος έχει ξεσηκωθεί και ζητάει την ανάκληση αυτής της ιεροσυλίας.

Στο πλευρό όλων είναι φυσικά και η ΑΕΚ, που έχει ιερούς δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη είναι η χαμένη πατρίδα της ομάδας και θεωρεί ιερό λίκνο της ορθοδοξίας την Αγία Σοφία.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ τάχθηκε εναντίον της απόφασης του Τούρκου προέδρου.

Όλα τα τμήματα της ΑΕΚ (ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης, αλλά και η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν την απόφαση Erdogan και ζητάνε μεταξύ άλλων παρέμβαση από τη Διεθνή Κοινότητα, τον ΟΗΕ και την UNESCO προκειμένου να αποτραπεί η «σύγχρονη πολιτιστική γενοκτονία», όπως λένε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Πριν από 96 χρόνια, πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, πρόσφυγες που προέρχονταν από τον Ελληνισμό της Ανατολίας ίδρυσαν το Σωματείο μας, με πρωταρχικό τους μέλημα, να διαδώσει την ιστορία του Ελληνισμού και να κρατήσει για πάντα ζωντανή τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.

Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη μπροστά στο θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας, που θα αποτελεί διαχρονικά σύμβολο του Ελληνισμού και Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε χώρο μουσουλμανικής λατρείας, με προφανή στόχο, να πληγεί ο Ελληνισμός, ο Χριστιανισμός, αλλά και η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ της Κωνσταντινούπολης, όσο κι αν μετατραπεί, πάντα θα στέκει εκεί που στέκεται χίλια πεντακόσια χρόνια τώρα και πάντα θα συμβολίζει για εμάς όσα από την πρώτη μέρα συμβόλιζε.

Χωρίς καμία πρόθεση αλυτρωτισμού, σωβινισμού ή κακώς νοούμενου εθνικισμού και με απόλυτη ταύτιση με τις εθνικές θέσεις απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη Διεθνή Κοινότητα, τον ΟΗΕ και την UNESCO προκειμένου να αποτραπεί η σύγχρονη πολιτιστική γενοκτονία.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, πως κόντρα σε όποια απόπειρα μετατροπής της ταυτότητας ενός Μνημείου με τέτοιο παγκόσμιο συμβολισμό, η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πάντα θα εκπέμπει άρωμα Ελληνισμού και Πολιτισμού, πάντα θα φωνάζει την Ιστορία της και την Ιστορία μας, ακόμη και μέσα από την σιωπή.

ΑΕΚ

ΠΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ»

 

 

 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο