Ο Gianmarco Pozzecco έκανε κριτική στα «παράθυρα» και τις απουσίες παικτών, μιλώντας για την πιθανή απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Ελλάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά τον αγώνα της Ιταλίας από την Ισπανία (88-84 παρ.), ο Gianmarco Pozzecco αναφέρθηκε στην ήττα της Ελλάδας από την Λετονία για 20 πόντους ενώ με ένα δεικτικό παράδειγμα τόνισε τον παραλογισμό της κατάστασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή: 

«Η Ελλάδα έχασε με 20 πόντους από τη Λετονία, αλλά θέλω να κατανοήσω κάτι: Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε ότι ο Αντετοκούνμπο μπορεί να μην παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ποιος είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη και θα πει στους Φιλιππινέζους ότι δεν υπάρχει Αντετοκούνμπο; Ελπίζω το καλύτερο για την Ελλάδα, αλλά με αυτούς τους κανόνες αντιλαμβανόμαστε πως ο Γιάννης μπορεί να μην είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Καταλαβαίνουμε ότι η Σλοβενία που κέρδισε το EuroBasket δεν ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Αλλά θα δούμε εκεί το Αίγυπτος – Σενεγάλη; Με όλο το σεβασμό και στις δύο χώρες.

Μου ακούγεται τρελό. Τη στιγμή που για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο σταματούν τα πάντα, στο μπάσκετ έχουμε τρεις διοργανώσεις. Δεν ξέρω σας φαίνεται λογικά σε εσάς; Η Ελλάδα έχασε με 20 πόντους από τη Λετονία και μπράβο στη Λετονία για αυτό. Που ήταν ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και ο Καλάθης; Ο Ιτούδης είναι ιδιοφυΐα, δεν θέλω να μιλήσω μόνο για αυτούς, αλλά μου φαίνεται σουρεαλιστικό».

Τα Highlights της αναμέτρησης: