Μόλις 22 στον αριθμό, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες αλλά δεν έχει καμία σημασία το ότι θα βρεθούν ανάμεσα σε χιλιάδες Σέρβους. Πως έγινε αυτό; Ιδού το ρεπορτάζ.

Το σίγουρο είναι ότι η Εθνική ομάδα την Πέμπτη (25/8-21:00) έχει μια δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι απέναντι στην Σερβία που παίζει τη «ζωή» της για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Είναι κι αυτός ο βασικός λόγος (πλην φυσικά της «μονομαχίας» Γιόκιτς- Αντετοκούνμπο) που περίπου 20 χιλιάδες Σέρβοι θα βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής τους και θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όμως υπάρχει μια ευχάριστη νότα σε αυτή την ιστορία καθώς η Εθνική μας ομάδα θα έχει στο πλευρό της Μογγόλους οπαδούς! Μη σας φαίνεται παράξενο: Οι Miners, η ομάδα από την Μογγολία όπου είναι προπονητής ο Βασίλης Φραγκιάς ενώ έχει αναλάβει την προετοιμασία της ο Κώστας Μασούρας, βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ο κόουτς Φραγκιάς είχε κανονίσει από καιρό, με τους υπεύθυνους του προπονητικού κέντρου να βρουν εισιτήρια στα μέλη της αποστολής για τον αγώνα με την Ελλάδα: Στο σύνολο 22 μαζί με τους αθλητές και τους συνοδούς.

Μάλιστα ο Βασίλης Φραγκιάς ξεκαθάρισε στους Μογγόλους ότι «θα κανονίσω για εισιτήρια απλώς κανονίστε να υποστηρίζετε την Εθνική Ελλάδας». Και κάπως έτσι οι Μογγόλοι, που έχουν ήδη αναπτύξει το 3Χ3 ενώ κάνουν δειλά βήματα και στο 5Χ5, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους δύο MVP της τελευταίας τετραετίας στο ΝΒΑ καθώς επίσης και δύο παγκόσμιες δυνάμεις του μπάσκετ.