Αυγενάκης: «Μετά τα Χριστούγεννα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι εκτιμάει πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, άρα και οι διοργανώσεις ΕΟΚ και Ενώσεων θα ξεκινήσουν ξανά μετά τα Χριστούγεννα
Αυγενάκης: «Μετά τα Χριστούγεννα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα»

Έχει ψωμί ακόμα το restart της σεζόν. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, «Team FM 102», ότι εκτιμάει πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, άρα και οι διοργανώσεις ΕΟΚ και Ενώσεων θα ξεκινήσουν ξανά μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι καταλαβαίνει την αγωνία όλων των αθλητών και των αθλητριών (μάλιστα έκανε ειδική μνεία στον σύνδεσμο των παικτριών της Α1 Γυναικών, που είπε ότι του στλένουν υπομνήματα) αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε στον «Team FM 102»:

«Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός τακτικού ελέγχου για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, οπότε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση υγειονομικά στην χώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Εκτός από αυτό, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων μπορούν αυτή την στιγμή να σηκώσουν το βάρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσωπική μου εκτίμηση, στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα επιστρέψουμε σε δράση μετά από τα Χριστούγεννα».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο