Trace N Chase (top)

Α1 Γυναικών: Επιστολή στην ΕΟΚ με «ναι» στην επανέναρξη από «μπλοκ» 8 ομάδων!

«Ναι» στην επανέναρξη της σεζόν στην Α1 Γυναικών είπαν με επιστολή που έστειλαν στην ΕΟΚ 8 ομάδες της κατηγορίας, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ελευθερία Μοσχάτου, ΠΑΟΚ, Εσπερίδες, ΠΑΣ Γιάννινα, και ΕΦΑΟΖ και ΟΑ Χανίων με τους δυο τελευταίους συλλόγους να έχουν πλέον αλλάξει στάση και να θέλουν την επανεκκίνηση
Α1 Γυναικών: Επιστολή στην ΕΟΚ με «ναι» στην επανέναρξη από «μπλοκ» 8 ομάδων!

«Ναι» στην επανέναρξη της σεζόν στην Α1 Γυναικών είπαν με επιστολή που έστειλαν στην ΕΟΚ 8 ομάδες της κατηγορίας! Το «μπλοκ» των ομάδων αυτών αποτελούν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ελευθερία Μοσχάτου, ΠΑΟΚ, Εσπερίδες, ΠΑΣ Γιάννινα, και ΕΦΑΟΖ και ΟΑ Χανίων.

Οι δυο τελευταίοι σύλλογοι (ΕΦΑΟΖ και ΟΑ Χανίων) έχουν πλέον αλλάξει στάση και να θέλουν την επανεκκίνηση. 

Αρχικά οι Αθηναίες και οι Κρητικές ήταν μαζί με άλλες 6 ομάδες (οι άλλες ήταν Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Νίκη Λευκάδας, Σπόρτιγκ), που είχαν ξεκαθαρίσει σε επιστολή τους προς την ΕΟΚ και την Πολιτεία ότι επιθυμούν την επανέναρξη μόνο υπό τους, που είχαν να κάνουν μεταξύ άλλων με οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα ταξιδιών και αγώνων, για τα τεστ κορονοϊού, με επιπλέον περίοδο προετοιμασίας (3 εβδομάδες) για τις ομάδες, με δέσμευση ότι δεν θα πέσει κανένας σύλλογος φέτος, και με τα ελεύθερο να κάνουν έως 5 μεταγραφές.

Οι ΕΦΑΟΖ και ΟΑ Χανίων μπήκαν όμως, πλέον στο «μπλοκ» των ομάδων που θέλουν την επανέναρξη και μάλιστα από τις 7/3 όπως έχει αποφασίσει η ΕΟΚ.

Οι ομάδες που θέλουν την επανεκκίνηση ξεκαθάρισαν ότι ήδη οι παίκτριές τους κάνουν τεστ, ότι καλό θα ήταν να ενισχυθούν οικονομικά, αλλά δεν το θεωρούν προαπαιτούμενο αυτό.

Επίσης ζητάνε παράταση για την αντικατάσταση των 3 ξένων αθλητριών ή και προσθήκη Ελληνίδας που αγωνίζεται στο εξωτερικό σε όποια ομάδα το επιθυμεί έως τις 7/03/21.

Ο ΠΑΟΚ πάντως, είχε άλλη θέση στο θέμα των ξένων μεταγραφών και τόνισε συμφωνεί με την ανακοίνωση, εκτός από την τελευταία παράγραφο στην οποία συμφωνεί μόνο εάν υπάρχει αλλαγή 1 μίας μόνο αλλοδαπής αθλήτριας και μόνον.

 Τι γίνεται με τους "αντιφρονούντες"

Το θέμα ειναι πλέον τι λένε οι "αντιφρονούντες", οι Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Νίκη Λευκάδας, Σπόρτιγκ, που είχαν ξεκαθαρίσει στην δική τους επιστολή ότι θέλουν την επανέναρξη υπό όρους. Κάποια σενάρια ανέφεραν ότι ίσως κάποιες απ' αυτές τις ομάδες να αλλάξουν στάση, όπως π.χ. ο Κρόνος για τον οποίο σενάρια αναφέρουν ότι το.. σκέφτεται.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας για άμεση έναρξη του Πρωταθλήματος αφού έχουμε λάβει την έγκριση της Πολιτείας και να διευκρινίσουμε τα εξής:

-Από την μέρα της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων δηλώνουμε συνεχώς πως επιθυμούμε την όσο το δυνατό αμεσότερη επανέναρξη.

-Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από την Πολιτεία πως επιτρέπεται η διενέργεια προπονήσεων (1/1/2021) ως οφείλαμε απέναντι στις αθλήτριες μας και το τεχνικό επιτελείο σεβόμενοι τις προσπάθειες τους και την επένδυση που έχουμε κάνει ξεκινήσαμε να προπονούμαστε ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι όταν θα λαμβάναμε το πράσινο φως από την Πολιτεία.

-Όλο αυτό το διάστημα των δυο μηνών απραξίας καταφέραμε με μεγάλες θυσίες σε όλα τα επίπεδα να διατηρήσουμε τις αθλήτριες μας. Καταβάλουμε εδώ και δυο μήνες χρήματα για διενέργεια τεστ ως οφείλουμε για να μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις.

Με μεγάλη έκπληξη λοιπόν διαβάζουμε πως ζητείτε από κάποιες ομάδες παράταση 3 εβδομάδων για την έναρξη του Πρωταθλήματος και αναρωτιόμαστε, δεν τους έφταναν οι σχεδόν δυο μήνες από 1/1/21 έως σήμερα;

Φυσικά και επιθυμούμε και εμείς την οποία αρωγή του Κράτους ή της Ομοσπονδίας στην διενέργεια των τεστ ή στην ελάφρυνση τυχών εξόδων αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θέτουμε ως προαπαιτούμενο.

Ο σκοπός των ομάδων είναι να παράγουν αθλητισμό και της Ομοσπονδίας να διοργανώνει Πρωταθλήματα.

Ας αναλάβει λοιπόν το κάθε σωματείο το μερίδιο της ευθύνης του και ας υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται.

Οι αθλήτριες τις Εθνικής Ομάδας κατάφεραν να πάρουν την Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όντας σε απραξία,  κάποιες ομάδες τις προπόνησαν, τους κατέβαλαν τα οδοιπορικά και θεωρούμε πως ο κόπος και θυσίες τους πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους.

Επιθυμούμε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος και να ξεκινήσουμε στις 7/3/21.

Να δοθεί παράταση για την αντικατάσταση των 3 ξένων αθλητριών ή και προσθήκη Ελληνίδας που αγωνίζεται στο εξωτερικό σε όποια ομάδα το επιθυμεί έως τις 7/03/21.

 

Με εκτίμηση

Τα Σωματεία

 

Υ.Γ. 1. Το αθλητικό σωματείο ΕΦΑΟΖ συμφωνεί στην άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

Υ.Γ. 2. Ο ΠΑΟΚ συμφωνεί με την ανακοίνωση, εκτός από την τελευταία παράγραφο στην οποία συμφωνεί ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχει αλλαγή {1} μίας μόνο αλλοδαπής { μη Ελληνίδας } αθλήτριας και μόνον.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο