Βασιλακόπουλος: «Ο Όγκαστ δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, καθώς αρχικά αναφέρει τους λόγους που δεν βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής ο Όγκαστ, ενώ έπειτα ανέφερε ορισμένα πράγματα και για τις Εθνικές Ανδρών και Νέων.
Βασιλακόπουλος: «Ο Όγκαστ δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό με σκοπό να παραχωρήσει ορισμένες δηλώσεις. Συγκεκριμένα ο Βασιλακόπουλος ανέφερε το πρόβλημα που υπάρχει με τον Ζακ Όγκαστ, ενώ έπειτα μίλησε και για την Εθνική Ανδρών και Νέων. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει αναλάβει την προεδρία με τανκς αλλά μέσω εκλογής, καθώς διαθέτει υποστήριξη από το 94% των σωματείων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Για την επιτυχία των Νέων: «Mέσα από τον σωματειακό αθλητισμό παράγονται παίκτες. Έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία. Δυστυχώς όμως μεγαλώνει το ετοιματζίδικο. Πλέον, δεν ρισκάρει κανείς με τους παίκτες. Δυστυχώς, δεν αξιοποιείται όσο θα θέλαμε το ελληνικό στοιχείο.

Βλέπετε, αν πάνε οι Νέοι στις μεγάλες ομάδες και δεν πρωταγωνιστήσουν, θα έχουν πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε την εθνική παραγωγική διαδικασία. Πρέπει να κατεβάσουμε τόνους, να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει όλοι να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.  Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε δύο φορές τον χρόνο για να φανούν αυτά τα παιδιά. Δεν γίνεται να είναι παρατηρητές στην κερκίδα. Πρέπει να συμμετέχουν».

Για το αν θα πάνε τα παιχνίδια της Εθνικής στην επαρχία: «Έχουμε επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Το έχουμε κάνει ήδη. Έχουμε πάει Δράμα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Βόλο, Κρήτη. Έχουμε πάει σε όλη την επαρχία. Θα δουν και την μεγάλη Εθνική κάποια στιγμή, αν και έχω τις αμφιβολίες μου για την διακεκομμένη περίοδο».

Για το αν θα δούμε μία μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα κάποια στιγμή: «Κάποια στιγμή θα πάρουμε και μία μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών».

Για την Εθνική Ανδρών: «Θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως θα πάει αρκετά καλά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Για την περίπτωση του Ζακ Όγκαστ: «Ο Όγκαστ δεν είναι ακόμη έτοιμος, δεν έχει υπογράψει τα χαρτιά του. Για αυτό είπαμε πως είναι τυπικό το θέμα. Δεν είναι πως δεν ήθελε το παιδί να έρθει να παίξει. Ίσα-ίσα που ήθελε να παίξει. Απλά, δεν προλαβαίνουμε και θέλαμε να είμαστε συνεπείς. Δεν θέλαμε, δηλαδή, τελευταία στιγμή να μείνουμε με 11 παίκτες».

Για την εκδήλωση του 1987: «Eίναι μέρες χαράς και γιορτής, μην μπαίνουμε σε αυτά τα πράγματα. Και εμείς συμμετείχαμε το 1987. Είχαμε τον ρόλο μας. Δεν είναι μονοπώλιο κάποιων η επιτυχία του 1987. Το 1987 ήταν μία αφετηρία. Εμείς αξιοποιήσαμε το 1987. Και συνεχίζουμε. Το μπάσκετ δεν είναι το άθλημα του ενός».

Για το αν νιώθει κουρασμένος στην προεδρία της ΕΟΚ: «Το 94% των σωματείων στήριξε την υποψηφιότητα μου, πριν από 9 μήνες. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική. Δεν βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι με τα τανκς».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο