Γαλατσόπουλος: «Δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος τόνισε στον «Alpha 98.9» ότι αυτό που προέχει είναι να μην χαθούν κι άλλες ζωές από τον coronavirus και επισήμανε ότι η Λίγκα δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στην Basket League
Γαλατσόπουλος: «Δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος μίλησε στον «Alpha 98.9» για το μέλλον του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να μην χαθούν κι άλλες ζωές από τον coronavirus και επισήμανε ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στην Basket League.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε αρχικά στον «Alpha 98.9»: «Προσευχόμαστε να είναι όλος ο κόσμος καλά. Βιώνουμε μια μεγάλη στιγμή σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να πειθαρχήσουμε και να ακολουθούμε όλες τις των ειδικών για να μην θρηνήσουμε και άλλους. Προέχουν άλλα πράγματα».

Ο Ευάγγελος Γαλατσόπουλος μίλησε στην συνέχεια για τα όσα ζούμε μετά την φονική εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και τις κινήσεις που κάνουν οι μπασκετικές και αθλητικές αρχές: «Βιώνουμε μια πανδημία. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. πήραμε μια απόφαση να διακόψουμε το πρωτάθλημα ως τις 30 Μαρτίου και ανάλογα με τις εξελίξεις το βλέπουμε. Μιλάμε με ιδιοκτήτες ομάδων, FIBA και υφυπουργείο αθλητισμού. Είναι πρόωρο να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε κάθε μέρα και επικοινωνούμε με όλους τους φορείς και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Πρώτο μας μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Κοιτάξτε το χειρότερο σενάριο είναι να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έκανε αναφορά και στο τι μέλλει γενέσθαι με την Basket League και στις αποφάσεις που θα παρθούν: «Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς. Δεν πρέπει να βιαστούμε και να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις. Θα πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το θέμα μιας απόφασης έχει αντίκτυπο σε πολλά κομμάτια. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ξεπεράσουμε αυτό το παγκόσμιο γεγονός».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο