Δρακόπουλος: «Προλάβαμε μια τρομερή καταστροφή»

Ο διοικητικός ηγέτης του Ηρακλή, Θεόδωρος Δρακόπουλος, μίλησε για τη μάχη με τον κορονοϊό, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται να εξοπλίσει τις ΜΕΘ, ενώ επισήμανε ότι θέλει να κρατήσει τον Ηλία Καντζούρη στον πάγκο της ομάδας
Δρακόπουλος: «Προλάβαμε μια τρομερή καταστροφή»

Ο διοικητικός ηγέτης του Ηρακλή, Θεόδωρος Δρακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis FM 95.5». Ο ισχυρός άνδρας του Γηραιού μίλησε για τη μάχη με τον κορονοϊό, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται να εξοπλίσει τις ΜΕΘ, ενώ έκανε φυσικά αναφορά και στην ομάδα και επισήμανε ότι θέλει να κρατήσει τον Ηλία Καντζούρη στον πάγκο του Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων, μίλησε αρχικά για την μάχη με τον coronavirus, το θέμα υπάρχει στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και στα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και ανέφερε:

«Πριν την υγειονομική κρίση είχαμε 550 κρεβάτια ΜΕΘ, τώρα αυξήθηκαν, θα έλεγα ότι πλησιάζουν τα 900, αλλά για να μην κρυβόμαστε δεν είναι κανονικά κρεβάτια ΜΕΘ υπό την έννοια ότι δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις. Η έλλειψη επάρκειας είναι αποτέλεσμα του ότι νοσοκομεία έκλεισαν κλινικές και τώρα προσπαθούν να τις εξοπλίσουν για να δέχονται περιστατικά που απαιτούν αυξημένη φροντίδα και νοσηλεία. Σαφέστατα όμως χρειαζόμαστε περισσότερα. Αυτό εξαρτάται από τον πληθυσμό. Στατιστικά χρειαζόμαστε 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ για να είμαστε πιο αμέριμνοι. Δεν συγκρινόμαστε με την Ιταλία και την Ισπανία, όπου και οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικούς εντατικολόγους, είναι καλά οργανωμένοι, αλλά το θέμα ξέφυγε, με συνέπεια να μην καταφέρουν να το καλύψουν. Ευτυχώς, εμείς πήραμε τα μέτρα στον σωστό χρόνο, γιατί με την ανεπάρκεια που έχουμε σε επίπεδο ΜΕΘ, θα είχαμε τρομερή καταστροφή. Ευτυχώς την προλάβαμε. Μπορεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ να κοστίζει 20-30 χιλιάδες ευρώ και ο εξοπλισμός 50.000. Υπάρχουν και κρεβάτια των 1.000 ευρώ. Έχει να κάνει με το εύρος και την ποιότητα του εξοπλισμού. Το κυρίως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν έχουμε νοσηλευτές κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν όσοι διορισμοί απαιτούνταν. Οι γιατροί, οι οποίοι ως επί το πλείστον προέρχονται από πιο εύπορες οικογένειες και δεν το λέω για να υποτιμήσω κανέναν, είχαν τον τρόπο να πιέσουν και να διοριστούν περισσότεροι. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει μια νοσηλεύτρια ανά ασθενή και τρεις νοσηλευτές ανά κρεβάτι. Εμείς έχουμε δύο νοσηλευτές για 15 ασθενείς. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση έδωσε μεγάλη βάση στα μέτρα. Αν δεν το έκανε, θα ήμασταν χειρότερα από την Ιταλία και την Ισπανία».

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Καντζούρη

Ο Δρακόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στον Ηρακλή και μίλησε για το σήμερα και το αύριο: «Την υγειά μας να έχουμε και θεωρώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για μας. Φέτος διδαχθήκαμε από την πρώτη σεζόν, κάναμε λάθη, τα διορθώσαμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε και στον τεχνικό της ομάδας, Ηλία Καντζούρη και ο διοικητικός ηγέτης του Ηρακλή, ξεκαθάρισε ότι θέλει να τον κρατήσει στον πάγκο του Ηρακλή: «Αν δεν μας τον πάρει κάποια ομάδα από το εξωτερικό, ασφαλώς τον θέλουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο