Είναι ο Φασούλας, δε μπορεί να δέχεται… αυτοκαλάθια!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για το φιάσκο της στήριξης των Ενώσεων που έφερε άλλο αποτέλεσμα και μάλλον κακό έκανε στον Παναγιώτη Φασούλα.
Είναι ο Φασούλας, δε μπορεί να δέχεται… αυτοκαλάθια!

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Παναγιώτη Φασούλα, άλλωστε είναι μια από τις αιτίες που αγαπήσαμε το μπάσκετ και ακολούθως βρήκαμε και δουλειά πάνω σ’ αυτό. Μαζί φυσικά και στον Φάνη (μεγάλη μου «αδυναμία»), τον Μέμο και τόσους άλλους που θέλουν να πάρουν το μπάσκετ στα χέρια τους.

Ας μου επιτρέψει μια συμβουλή: Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δε γίνεται δουλειά. Και στο κάτω κάτω ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Ο Φασούλας είναι. Όχι κάποιος ανύπαρκτος.

Δεν είναι δυνατόν, μετά το φιάσκο περί «στήριξης Ενώσεων» στο πρόσωπό του, ο Παναγιώτης Φασούλας να παρουσιάζεται ως… αποδοκιμαζόμενος από σωματεία που διαφοροποιούν τη θέση τους. Είναι ο Φασούλας, επαναλαμβάνω, όχι κάποιος που χρειάζεται προβολή. Όλος ο κόσμος τον ξέρει.

Αποφεύγω επιμελώς να ασχολούμαι με τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΟΚ, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ο κόσμος το έχει εύκολο να κολλήσει ταμπέλες. Όχι σε εμένα, που δε με νοιάζει κιόλας, αλλά στην ιστοσελίδα. Κι επειδή δεν είμαι μόνος μου, αλλά υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι, θα πάω μέχρι τέλους αυτή τη λογική.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το παρόν άρθρο ουδεμία σύνδεση έχει με το αν πιστεύω ή όχι προσωπικά στην υποψηφιότητα Φασούλα. Θα μου επιτρέψετε, προς το παρόν τουλάχιστον, να το κρατήσω για τον εαυτό μου.

Τι με έκανε να ασχοληθώ; Μα το παρακάτω…

Ανευ λόγου κι αιτίας μπήκε ένα τρομερό αυτοκαλάθι που έχει βλάψει σημαντικά τον υποψήφιο πρόεδρο. Που ξαφνικά μέρα με τη μέρα, ενημερώνεται ότι τα σωματεία που ανήκουν στις Ενώσεις που παρουσιάστηκαν ότι τον στηρίζουν, διαφοροποιούν τη θέση τους. Κι αυτό, συνειρμικά, δημιουργεί αρνητική εντύπωση στον κόσμο. Προφανώς και στα υπόλοιπα σωματεία.

Δε θέλω να ασχοληθώ με την υπόθεση της δήλωσης Γκάλη, που (άνευ λόγου κι αιτίας κατά τη γνώμη μου) έγινε… σημαία στήριξης στον Φασούλα. Άλλωστε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ είναι πάντα λιγομίλητος αλλά κυρίως προσεκτικός σε όσα λέει.

Ο Παναγιώτης Φασούλας και όλοι αυτοί οι αθλητές του μπάσκετ που έχουν συσπειρωθεί γύρω του, έχουν πολλά περισσότερα να πουν από το να καταφεύγουν σε τέτοια επικοινωνιακά τεχνάσματα. Που μάλιστα μερικές ώρες μετά την εμφάνισή τους, διαλύονται σα χάρτινος πύργος.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι, μετά τις εκλογές να βγουν όλοι ενωμένοι. Στο μέτρο που γίνεται κάτι τέτοιο. Και τέτοιες διασπαστικές κινήσεις δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, ξέχωρα από τη ζημιά που προαναφέραμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο