ΕΟΚ: Αγνοεί την FIBA, άναψε πράσινο φως για Άρη

Η ΕΟΚ αποφάσισε (σε μια απόφαση που μοιάζει διάτρητη) να αγνοήσει την FIBΑ και να μην ισχύσει για τη νέα σεζόν και να πάει για την επόμενη η απαγόρευση μεταγραφών σε ομάδες που έχουν οφειλές σε παίκτες και οι οποίες έχουν «κατοχυρωθεί» από ελληνικά δικαστήρια, επιτρέποντας ουσιαστικά στον Άρη να ενισχυθεί
ΕΟΚ: Αγνοεί την FIBA, άναψε πράσινο φως για Άρη

Απίστευτα κι όμως ελληνικά και στην περίπτωσή μας… ΕΟΚικά! Η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε (σε μια απόφαση που μοιάζει διάτρητη) να αγονήσει την FIBA. Έτσι ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει για τη νέα σεζόν και θα πάει για την επόμενη η απαγόρευση μεταγραφών σε ομάδες που έχουν οφειλές σε παίκτες και οι οποίες έχουν «κατοχυρωθεί» από ελληνικά δικαστήρια, επιτρέποντας ουσιαστικά στον Άρη να ενισχυθεί.

Η ΕΟΚ δικαιολόγησε την απόφασή της αναφέροντας ότι έκανε αυτή την κίνηση, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τον Covid-19.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ ανέφερε:

«Αποφασίζεται να μην ισχύσει για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 το άρθρο 101 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ. για απαγόρευση μεταγραφών σε σωματεία που δεν εκπληρούν οικονομικές τους υποχρεώσεις σε καλαθοσφαιριστές /τριες που έχουν αναγνωρισθεί με αποφάσεις ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει στη χώρα η πανδημία του covid 19. Τα σωματεία καλούνται να ενεργήσουν για την ρύθμιση των οφειλών τους με τους καλαθοσφαιριστές λαμβανομένου υπόψη της ισχύος της διάταξης από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022».

Η απόφαση αυτή δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα στον Άρη, που έχει απαγορευτικά από την FIBA να ξεπεράσει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και να κάνει μεταγραφές!

Βέβαια, η FIBA δεν τα δέχεται αυτά. Επίσης, αν κάποιος από τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί σε ελληνικά δικαστήρια προσφύγει στo BAT, τότε θα δικαιωθεί. Κι εκεί θα είναι δύσκολο να αγνοήσει η ΕΟΚ την απόφαση του ΒΑΤ και να γράψει την εντολή της FIBA για ΒΑΝ στα παλιά της τα παπούτσια.

Μέσα σε όλα ο Άρης έχει ήδη ΒΑΝ από την FIBA, άρα πως η ΕΟΚ θα αγνοήσει τα ήδη υπάρχοντα ΒΑΝ και θα ανάψει το πράσινοι φως για μεταγραφές.

Το σίγουρο είναι ότι η FIBA δεν αστειεύεται. Το απέδειξε μάλιστα πρόσφατα με εμφατικό τρόπο με το πρόστιμο των 20.000 ευρώ που επέβαλε στην ΕΟΚ επειδή επέτρεψε η Ομοσπονδία στον Απόλλωνα Πάτρας (που έχει ΒΑΝ εξαιτίας οφειλών προς τον Alex Acker) να κάνει μεταγραφές.

Σε ό,τι αφορά στον Απόλλωνα Πάτρας, η απόφαση μάλλον δεν τον σώζει. Καθώς για την περίπτωση του Acker δεν υπάρχει απόφαση ελληνικού πολιτικού δικαστηρίου. H απόφαση είναι από το ΒΑΤ. Από ευρωπαϊκό δικαστήριο δηλαδή. Οπότε οι Πατρινοί συνεχίζουν να έχουν θέμα με τις μεταγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο