ΕΟΚ: Με εισπρακτική νοοτροπία στα σωματεία, μετά την πανδημία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αντί να στηρίξει τα σωματεία η Ομοσπονδία τα αναγκάζει να γίνονται… μέντιουμ και συμπεριφέρεται μέσω Ενώσεών της καθαρά εισπρακτικά μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.
ΕΟΚ: Με εισπρακτική νοοτροπία στα σωματεία, μετά την πανδημία!

Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε να κάνουμε με στήριξη των σωματείων. Αυτός είναι, άλλωστε, ο ρόλος της ΕΟΚ. Όμως έπεσαν στα χέρια μας κάποια στοιχεία που φανερώνουν μια καθόλου υποστηρικτική συμπεριφορά της Ομοσπονδίας προς τα σωματεία, μέσω κάποιων Τοπικών Ενώσεων. Και μια λειτουργία που θα την χαρακτηρίζαμε επιεικώς…εισπρακτική!

Ψάξαμε αρκετά είναι η αλήθεια για να βρούμε τι έχουν να αντιμετωπίσουν τα σωματεία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και με δεδομένο ότι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στη διάρκεια της πανδημίας. Βλέπετε, άλλωστε, πόσες ομάδες έχουν αποσυρθεί ήδη, έχουν δηλώσει αδυναμία, έχουν διαλυθεί.

Έπεσε στα χέρια μας μεταξύ άλλων και σχετικό έγγραφο από Τοπική Ένωση προς τα σωματεία- μέλη της. Το οποίο τι λέει;

Ότι μέχρι τις 18/8 (σε δύο εβδομάδες δηλαδή) θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Και σε περίπτωση κατά την οποία δηλώσουν και στη συνέχεια αποσυρθούν θα έχουν 300 ευρώ πρόστιμο. Για κάθε αποχώρηση. Π.χ 300 αν αποχωρήσει το παιδικό, 600 αν αποχωρήσει μαζί και το τμήμα κορασίδων κτλ.

Το έγγραφο το έχουμε, αλλά δεν το παρουσιάζουμε. Διότι δεν το έχουν σε τίποτα να στοχοποιήσουν ανθρώπους και ομάδες. Ποιο είναι το παράλογο; Πέρα από το ότι μάλλον δεν είναι καιρός για penalty αφού οι ομάδες φυτοζωούν, η Ένωση ζητά από τις ομάδες να γίνουν…χαρτορίχτρες. Και μιλάμε για μια Ένωση όπου πέρυσι οι αγώνες Παίδων- Κορασίδων κτλ άρχισαν μετά τον Δεκέμβριο!

Θα πρέπει λοιπόν από τις 18/8 (!!!) τα σωματεία, μετά τη θύελλα που προηγήθηκε με την πανδημία (που ακόμα είναι σε εξέλιξη) και την αβεβαιότητα που ακολούθησε, να γνωρίζουν τρεις μήνες νωρίτερα τι θα κατεβάσουν!!!

Όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι. Αλλά πέρυσι ήταν μια άλλη εποχή. Δεν υπήρχε η φετινή αβεβαιότητα. Παρόλ’ αυτά ισχύουν τα ίδια με τα περσινά. Και θα έχουν και πρόστιμο…Κι εδώ που τα λέμε, θα πρέπει να υπάρχει αντίληψη και προσαρμοστικότητα. Αλλιώς δε γίνεται δουλειά.

Α ναι…Κι αφού μιλάμε για τα περσινά, οι ομάδες που είχαν πληρώσει τις Ενώσεις και δεν αγωνίστηκαν τελικά λόγω πανδημίας, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν πίσω μέρος των χρημάτων τους;

Παρεμπιπτόντως για να έχετε μια εικόνα της κατάστασης.

Ας πούμε ότι μια ομάδα θέλει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Κι έχει τμήματα Ανδρών- Γυναικών- Εφήβων- Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων- Μίνι Αγοριών- Μίνι Κοριτσιών. Θα πρέπει να πληρώσει περίπου 2 χιλιάδες ευρώ συνολικά.

Υπάρχουν κάποιες Τοπικές Ενώσεις που κάνουν τα παραπάνω που αναφέραμε. Και για τα οποία πρέπει να πάρει θέση η ΕΟΚ. Διότι με αυτή την εισπρακτική νοοτροπία, το επόμενο που απομένει να δούμε είναι αν θα ζητήσουν…προπληρωμένα τα έξοδα συμμετοχής.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο