ΕΣΑΚΕ: Διαφωνία με τους παίκτες, αλλά το γυαλί δεν έσπασε

Η Λίγκα και οι ομάδες δεν τα βρήκαν με τους παίκτες στο θέμα των μειώσεων, αλλά δεν υπάρχει οριστική ρήξη
ΕΣΑΚΕ: Διαφωνία με τους παίκτες, αλλά το γυαλί δεν έσπασε

«Λευκός καπνός» μπορεί να βγήκε από την σημερινή τηλεδιάσκεψη της Λίγκας και των ομάδων από την μια πλευρά και των παικτών από την άλλη. Ο ΕΣΑΚΕ και οι σύλλογοι δεν τα βρήκαν με τους παίκτες (τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Γλυνιαδάκης) για το θέμα των περικοπών.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι το γυαλί έσπασε οριστικά. Ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχει διαφωνία, αλλά δεν υπάρχει οριστική ρήξη και το θέμα έχει ψωμί ακόμα.

Οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ πρότειναν οι παίκτες να πληρωθούν το 70% των συμβολαίων τους. Από την άλλη οι ομάδες έκαναν και μια κίνηση καλής θέλησης, καθώς πρότειναν να μην γίνει καμία περικοπή στα μικρά συμβόλαια (κάτω από τις 20.000 ευρώ).

Οι παίκτες πάντως, διαφώνησαν με το 70%. Η πρόταση που κατέθεσαν ήταν πάρουν το 80% των συμβολαίων τους και να εξοφληθούν στις 31 Αυγούστου.

Οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν, αλλά η διαφορά παραμένει μικρή. Είναι μόλις 10%, κάτι που δείχνει ότι η λύση δεν είναι μακριά.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μπάσκετ έχει δεχτεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από την διακοπή και αυτό θα προκαλέσει πολλές συνέπειες στην επόμενη μέρα. Μάλιστα είπε ότι οι προβλέψεις για τη επόμενη μέρα είναι δυσοίωνες και δεν αποκλείεται τα λεφτά που θα πάρουν οι παίκτες στην επόμενη σεζόν να είναι 50% κάτω!

Μάλιστα στους παίκτες τονίστηκε από τις ομάδες και την Λίγκα ότι οι οικονομικές τρύπες που έχει ανοίξει η διακοπή είναι τεράστιες. Εχουν χαθεί τεράστια ποσά από χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια, τηλεοπτικά και οι απώλειες θα φτάσουν στο 30% με 40%!

Στο μεταξύ σε κάποια άλλη στιγμή, ο πρόεδρος του Προμηθέα, Ευάγγελος Λιόλιος τόνισε προς τους παίκτες ότι οι ομάδες δεν μπορούν να επωμισθούν και το βάρος των αμοιβών των μάνατζερ των αθλητών και ξεκαθάρισε ότι αυτά τα ποσά ή έστω μέρος τους θα πρέπει να τα πληρώσουν οι ίδιοι οι μπασκετμπολίστες.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο