ΕΣΑΚΕ: Η απόφαση για αναβολή έδειξε ότι το μπάσκετ είναι (επιτέλους) μια γροθιά

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων να αναβληθεί το πρωτάθλημα για μια εβδομάδα, λόγω των προβλημάτων με Ιωνικό και Χαρίλαο Τρικούπη δείχνει ότι το μπάσκετ είναι (επιτέλους) μια γροθιά και όλοι παλεύουν πια μαζί
ΕΣΑΚΕ: Η απόφαση για αναβολή έδειξε ότι το μπάσκετ είναι (επιτέλους) μια γροθιά

Η αλήθεια είναι ότι η σοφή ρήση: «Ισχύς εν τη ενώσει» και η λέξη «ενότητα» δεν χαρακτήριζαν ποτέ ιδιαίτερα τον χώρο της  Basket League. Οι κόντρες έδιναν κι έπαιρναν κατά καιρούς και ποτέ μα ποτέ ο χώρος δεν ήταν «ένα». Ποτέ οι ομάδες δεν ήταν ενωμένες. Αυτό όμως, έχει δείχνει να έχει αλλάξει πια.

Αρχικά ήταν η απόφαση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που το μπάσκετ είχε να ζήσει δυο δεκαετίες.

Σήμερα η ΕΕΑ έριξε βόμβα στα θεμέλια του μπάσκετ μόλις τρία 24ωρα πριν το τζάμπολ της πρεμιέρας (17/10).

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «έκοψε» τον Ιωνικό από το νέο πρωτάθλημα. Οι Νικαιώτες βέβαια, θα καταθέσουν αύριο αίτηση ανάκλησης της απόφασης, καθώς λένε ότι ο φάκελός τους είναι πληρέστατος. Μέχρι να φανεί τι θα γίνει όμως, ο Ιωνικός είναι «εκτός» πρωταθλήματος.

Και μέσα στον χαμό, υπάρχει και θέμα με τον φάκελο του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως από την Επιτροπή.

Ο ΕΣΑΚΕ στο έκτακτο ΔΣ που συγκάλεσε η Λίγκα αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος για 1 εβδομάδα.

«Μα το έκανε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί τι θα γίνει, διότι υπάρχει θέμα με την ΕΡΤ, που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αντί για 12 ομάδες και 6 μεταδόσεις ανά αγωνιστική είδε τις ομάδες να γίνονται 11 και ίσως 10, άρα οι μεταδόσεις θα είναι λιγότερες», ίσως πουν κάποιοι .

Ναι έγινε και γι’ αυτό, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.

Είναι ότι οι ομάδες έδειξαν και πάλι ότι είναι μια γροθιά. Η απόφαση για την αναβολή ήταν ομόφωνη.

Και ύστερα είναι και το άλλο. Οι 10 ομάδες και ενώθηκαν και έδειξαν και σε Ιωνικό και Χαρίλαο Τρικούπη ότι είναι στο πλευρό τους.

Δεν ξέρουμε τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Ξέρουμε όμως, ότι μέχρι και σήμερα το μπάσκετ είναι ενωμένο.Και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο