ΕΣΑΚΕ: Πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Basket League

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 να αποφασίζονται.
ΕΣΑΚΕ: Πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Basket League

Η ψηφοφορία αναφορικά με τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 δεν έκρυβε... εκπλήξεις καθώς τα περισσότερα, αν όχι όλα, είχαν γίνει γνωστά από την προηγούμενη εβδομάδα. Φυσικά πάρθηκαν-ψηφίστηκαν και άλλες αποφάσεις, που αφορούν το στοίχημα, τους διαιτητές κ.α.

Αναλυτικά η εισήγηση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΟΚ:

1. Τη δημιουργία επιτροπής προαδειοδότησης των ΚΑΕ για το πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα διενεργεί έναν πρώτο εσωτερικό έλεγχο για το αν η εκάστοτε ομάδα πληροί τα κριτήρια που θα θεσπιστούν και την απόφαση θα παίρνει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Ουσιαστικά θα κάνει μια πρώτη εισήγηση προς την Ε.Ε.Α., η οποία χορηγεί τις άδειες συμμετοχής. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιες ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ένα μέλος με τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Ένωση και ένας ορκωτός λογιστής.

2. Μια από τις βασικές αλλαγές αφορά τα κριτήρια συμμετοχής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελάχιστη εγγυητική 60.000 ευρώ. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν άλλα 140.00 ευρώ. Δηλαδή, να φτάνουν στο ποσό των 200.000 ευρώ. Αυτά τα 200.000 ευρώ είναι η Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα μπορούν να τα λάβουν την 1η Ιανουαρίου της αγωνιστικής περιόδου ώστε να διευκολυνθούν σε ενδεχόμενες δυσκολίες ρευστότητας (εφόσον έχουν καταβάλλει τους πρώτους μήνες των συμβολαίων των παικτών).

3. Θα παρουσιαστούν στο επόμενο Δ.Σ. προτάσεις για το στοίχημα. Προτάσεις συνεργασίας με εταιρείες που ελέγχουν τις αποδόσεις.

4. Κατώτατο όριο προϋπολογισμού ορίζονται τα 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα.

5. Εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της περσινής σεζόν προς τους αθλητές.

6. Πρόβλεψη τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες που θα καθυστερήσουν τις πληρωμές για τρεις μήνες (θα ψηφιστεί στη Γ.Σ. της 15ης Ιουνίου).

7. Συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις (μίνιμουμ χωρητικότητας 1.200 θέσεων). Η συγκεκριμένη παράμετρος προϋπήρχε ωστόσο δεν επιδέχεται παρεκκλίσεων. 

8. Υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ (με ranking και ποινολόγιο).Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΚ έτσι ώστε οι διαιτητές να τελούν υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ.

Το "μπαλάκι" βρίσκεται πλέον στο Υφυπουργείο Αθλητισμού που θα πρέπει να νομοθετήσει τις αποφάσεις άμεσα, για να αρχίσουν οι ομάδες τον "μαραθώνιο" ως την 30η Ιουνίου όπου θα πρέπει να παρουσιάσουν όλα τα προαπαιτούμενα.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο