ΕΣΑΚΕ: Το παρασκήνιο για τον κεντρικό χορηγό, η πρόταση της Λίγκας, η χορηγία από ΕΚΟ και Περιφέρεια Αττικής

Το Basketblog έχει το παρασκήνιο για τον κεντρικό χορηγό της Basket League, για την πρόταση του ΕΣΑΚΕ στην στοιχηματική εταιρεία, που ενδιαφέρεται να γίνει μεγάλος χορηγός, για τη φετινή χορηγία της ΕΚΟ και τη χορηγία που θα δώσει η Περιφέρεια Αττικής
ΕΣΑΚΕ: Το παρασκήνιο για τον κεντρικό χορηγό, η πρόταση της Λίγκας, η χορηγία από ΕΚΟ και Περιφέρεια Αττικής

Το θέμα του μεγάλου χορηγού της Basket League δεν έχει κλείσει ακόμα. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, όμως, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. ήδη έχει καταθέσει την τελική πρόταση της Λίγκας στην στοιχηματική εταιρεία που ενδιαφέρεται να μπει στο πρωτάθλημα ως κεντρικός χορηγός, ενώ κάνει κινήσεις για να βρεθούν χορηγοί και σε δεύτερο επίπεδο (όχι κεντρικοί χορηγοί).

Από την άλλη, Λίγκα δείχνει να έχει εξασφαλίσει μια χορηγία από την Περιφέρεια Αττικής, που θέλει να σταθεί στο πλευρό του μπάσκετ, αλλά έχει συμφωνία από πέρσι και με την ΕΚΟ για χορηγία 300.000 ευρώ στη φετινή σεζόν.

Το θέμα με την στοιχηματική εταιρεία που θέλει να αναλάβει την θέση του μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος δεν έχει κλείσει ακόμα και οι επαφές είναι σε εξέλιξη.

Η εν λόγω εταιρεία δεν ήθελε να αναλάβει την κεντρική χορηγία από φέτος, ενώ θέλει να βάλει όρο στην συμφωνία τα λεφτά που θα δώσει να είναι συνδεδεμένα με το αν θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία ο Ολυμπιακός ή όχι.

Η τελική πρόταση του ΕΣΑΚΕ

Ο Ευάγγελος Γαλατσόπουλος ζήτησε από την εταιρεία να υπάρχει φέτος μια «γέφυρα συνεργασίας» από την τρέχουσα σεζόν.

Να μπει δηλαδή, η στοιχηματική εταιρεία από φέτος βάζοντας ένα πιο μικρό ποσό, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 300.000 ευρώ και να συμφωνήσει να παραμείνει για άλλα δυο χρόνια κεντρικός χορηγός.

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για τα δυο επόμενα χρόνια στο οικονομικό είναι να βάζει η εταιρεία από 750.000 ευρώ κάθε σεζόν, δηλαδή σύνολο 1,5 εκατ. για την επόμενη 2ετία και 1,8 εκατ. συνολικά για τα 3 χρόνια. Επίσης ο ΕΣΑΚΕ έχει ζητήσει η συμφωνία να μην έχει σχέση με το αν θα ανέβει ο Ολυμπιακός ή όχι και να είναι η ίδια είτε (1,8 εκατ. για 3 χρόνια) είτε επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στα μεγάλα σαλόνια είτε όχι.

Αν όλα καλά τα κέρδη από τις χορηγίες θα είναι μεγαλύτερα από πέρσι

Όσο για τα λεφτά που ο ΕΣΑΚΕ ευελπιστεί να μπουν στα ταμεία των ομάδων στη φετινή σεζόν… Αν η στοιχηματική εταιρεία πει τελικά το «ναι» και μπει από φέτος στο πρωτάθλημα ως κεντρικός χορηγός με 300.000, τότε τα χρήματα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα (δηλαδή οι ομάδες) από τις μεγάλες χορηγίες θα είναι περισσότερα από πέρσι.

Πέρσι οι χορηγίες έφεραν συνολικά στις ομάδες 750.000 ευρώ. Για τη φετινή σεζόν υπάρχουν ήδη 300.000 από την ΕΚΟ (έφυγε από κεντρικός χορηγός, αλλά διατήρησε την συμφωνία της χορηγίας σε δεύτερο επίπεδο και βάσει αυτής της συμφωνίας θα βάλει 300.000 φέτος στο πρωτάθλημα).

Η χορηγία της Περιφέρειας Αττικής

Ο ΕΣΑΚΕ δείχνει να έχει ήδη συμφωνήσει με την Περιφέρεια Αττικής για μια χορηγία. Η Περιφέρεια θέλει να αποδείξει και πάλι ότι είναι δίπλα στον αθλητισμό και τον στηρίζει (και στην περίπτωσή μας στο μπάσκετ) και έχει συμφωνήσει να δώσει ένα σημαντικό ποσό στην Basket League ως χορηγία.

Αν λοιπόν, συμφωνήσει και η στοιχηματική εταιρεία να βάλει 300.000 ευρώ, τότε οι χορηγίες αυτές μαζί ξεπερνούν πολύ τις 750.000 που μπήκαν πέρσι στο πρωτάθλημα. Και όλα αυτά βέβαια σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, λόγω κορονοϊού.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο