Εσείς που κάνατε αυτό στο γκράφιτι του Γκάλη…

Ο Νίκος Μπουρλάκης δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που έκαναν την αλητεία στο εικαστικό με τον μεγάλο άσο και ασχολήθηκαν και με την Τζένη, αλλά σε όλους τους ομοίους τους… Και δεν είναι λίγοι.
Εσείς που κάνατε αυτό στο γκράφιτι του Γκάλη…

Προσπάθησα πολλές φορές να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο πήγαν και αμαύρωσαν το γκράφιτι με την απεικόνιση του Νίκου Γκάλη, στην Αθήνα. Μάταιος κόπος θα μου πείτε, να προσπαθήσω να ερμηνεύσω την αλητεία. Διότι πρόκειται περί αλητείας… Όχι βλακείας. Τον βλάκα μπορείς να τον συγχωρέσεις επειδή λόγω χαμηλής αντίληψης κάνει κάποια πράγματα ασυνείδητα. Αυτοί που έκαναν την πράξη που περιγράφουμε την έκαναν συνειδητά, άρα είναι αλήτες. Το μόνο κοινό που έχουν με τους βλάκες είναι ότι αμφότεροι χαρακτηρίζονται αήττητοι.

Δεν διαφέρουν και πολύ απ’ εκείνους που περνάνε και… έτσι, επειδή γουστάρουν, τραβάνε μια χαρακιά στο αυτοκίνητό σου. Γιατί το κάνουν; Μα για να αποκτήσει νόημα η μίζερη και τιποτένια ζωή τους. Καταστρέφοντας την περιουσία του άλλου, θεωρούν ότι κάτι έκαναν… Ότι θα σε αναγκάσουν να πληρώσεις το φαναρτζίδικο εξαιτίας σου.

Έτσι και τώρα… Κέρδισαν την προσοχή. Κάπως έτσι γίνεται παντού στο πολύ τοξικό περιβάλλον που κινούμαστε. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνους που βρίζουν νεκρούς στα γήπεδα. Δεν έχουν καμία διαφορά απ’ εκείνους που διασύρουν προσωπικότητες, χαρακτήρες στα γήπεδα και στα social media. Είναι ακριβώς ίδιοι με εκείνους που δεν το έχουν σε τίποτα να βρίζουν μητέρες, οικογένειες και παιδιά… Άλλωστε τα συνθήματα που δεν περιλαμβάνουν βρισιά ή σεξιστικό περιεχόμενο είναι πλέον ελάχιστα στα γήπεδα. Τα τραγούδια, τα «πειράγματα» ανήκουν στο παρελθόν.

Γιατί αναφέρθηκα σε νεκρούς; Μα χρησιμοποίησαν στην αλητεία τους και το όνομα της Τζένης, της πρώτης συζύγου του Γκάλη που έχει πεθάνει σε τροχαίο δυστύχημα.

Μπορείτε να μου βρείτε, μετά και απ’ αυτό, ένα ψήγμα λογικής ή ανθρωπιάς; Κανένα

Εδώ έχουμε μια κοινωνία μίσους… Μια άρνηση για τα πάντα. Μια ισοπέδωση. Γιατί; Επειδή- και καλά- έχουν εξιδανικεύσει την ομάδα τους. Μα δεν είναι ιδανικό αυτό… Ούτε οι ιδέες που πρεσβεύει το κάθε αθλητικό σωματείο εκφράζονται με τέτοιες αλήτικες και χυδαίες πράξεις.

Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν όχι μόνο για την καταστροφή του γκράφιτι αλλά και για όσα ανέφερα.

Ειλικρινά μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί το καταστρέψατε; Δεν θα ήταν πιο ωραίο να φτιάξετε ένα δικό σας κάπου αλλού;

Για την αναφορά στην Τζένη δεν περιμένω απάντηση.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο