Ζαγκλής: «Οι προσευχές μας για την Βηρυτό»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον λαό του Λιβάνου, που δοκιμάζεται μετά την κολοσσιαία φονική έκρηξη στην Βηρυτό, η οποία προκάλεσε ανάμεσα στα άλλα και ζημιές στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ τραυμάτισε ανθρώπους και σε γήπεδο μπάσκετ
Ζαγκλής: «Οι προσευχές μας για την Βηρυτό»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον λαό του Λιβάνου, που δοκιμάζεται μετά την κολοσσιαία φονική έκρηξη στην Βηρυτό.

Ο Ελληνας παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε σε ανάρτησή που έκανε στο Instragram ότι οι σκέψεις και οι προσευχές όλων είναι μαζί με τους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους εξαιτίας της έκρηξης και των οικογενειών τους. Στο ποστ υπήρχε και μια φωτογραφία με παιδιά που παίζουν μπάσκετ σε μια αυλή και όπως τόνισε ο Ανδρέας Ζαγκλής, η φωτογραφία απεικονίζει ένα standing ovation κι αυτό, τώρα, είναι αφιερωμένο στην ανθεκτικότητα που δείχνουν οι Λιβανέζοι φίλοι μας και ανάμεσα τους οι εξαιρετικά ικανοί άνθρωποι της Λιβανέζικης Ομοσπονδίας.

Η τρομακτική έκρηξη έγινε σε αποθήκες που υπήρχαν παρατημένοι και σε κακές συνθήκες 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου. Η έκρηξη ήταν κολοσσιαία, κόστιζε την ζωή περισσοτέρων από 100 ανθρώπων και τραυμάτισε περισσότερους από 4.000.

Η έκρηξη οποία προκάλεσε ανάμεσα στα άλλα και μεγάλες ζημιές στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Βηρυτό, που μάλιστα βρίσκονται 3 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που έγινε το κακό, ενώ τραυμάτισε ανθρώπους και σε γήπεδο μπάσκετ. Από θραύσματα τζαμιών που κατέρρευσαν στο γήπεδο μπάσκετ της ομάδας Antranik τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι που ήταν στο σημείο.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, έγραψε:

Α. ΖΑΓΚΛΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΈΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΥΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ STANDING OVATION ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

“Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Βηρυτό πέρσι, γνώρισα μία πολυπολιτισμική πόλη με πολύ έντονο παλμό, που αγαπά το μπάσκετ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους εξαιτίας της έκρηξης και των οικογενειών τους. Η φωτογραφία απεικονίζει ένα standing ovation κι αυτό, τώρα, είναι αφιερωμένο στην ανθεκτικότητα που δείχνουν οι Λιβανέζοι φίλοι μας και ανάμεσα τους οι εξαιρετικά ικανοί άνθρωποι της Λιβανέζικης Ομοσπονδίας. Το Ασιατικό γραφείο μας, που εδρεύει την Βυρητό, υπέστη ζημιές, αλλά όλο το προσωπικό είναι ασφαλές και υγιές”  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο