Trace N Chase (top)

Ζητούν κάλυψη όλων των εξόδων, περίοδο προετοιμασίας και μεταγραφές 6 ομάδες της Α1 Γυναικών!

Σε κοινή επιστολή που έστειλαν σε ΕΟΚ και Πολιτεία, έξι ομάδες της Α1 Γυναικών, οι Σπόρτιγκ, ΟΑ Χανίων, Νίκη Λευκάδας, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟ Ζωγράφου ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων (για τεστ Covid-19, μετακινήσεις, γραμματεία, διαιτητές κλπ), περίοδο προετοιμασίας πριν την επανέναρξη και μεταγραφές για να ξεκινήσει πάλι η σεζόν
Ζητούν κάλυψη όλων των εξόδων, περίοδο προετοιμασίας και μεταγραφές 6 ομάδες της Α1 Γυναικών!

Στην αντεπίθεση για το θέμα της επανέναρξης της σεζόν πέρασαν έξι ομάδες της Α1 Γυναικών. Σε κοινή επιστολή που έστειλαν σε ΕΟΚ και Πολιτεία, οι Σπόρτιγκ, ΟΑ Χανίων, Νίκη Λευκάδας, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟ Ζωγράφου ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων (για τεστ Covid-19, μετακινήσεις, γραμματεία, διαιτητές κλπ), περίοδο προετοιμασίας πριν την επανέναρξη και μεταγραφές για να ξεκινήσει πάλι η σεζόν.

Οι ομάδες δεν ξεκαθαρίζουν πάντως, το τι θα κάνουν αν δεν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Και το λέμε αυτό, διότι η ΕΟΚ ήδη ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για την επανέναρξη της σεζόν.

Η επιστολή αναφέρει:

 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΝ :

κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κον ΑΥΓΕΝΑΚΗ

2.) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤ1ΣΜΟΥ Κον ΜΑΥΡΩΤΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

1.) Ως γνωστόν, οι κατωτέρω Ομάδες Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:

1. Α.Σ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2. Ο.Α ΧΑΝΙΩΝ

3. Α.Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ

4. Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

5. Α.Ο ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡ1ΟΥ

6. ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

Την 28-1-2021, σας αποστείλαμε την από 25-1-2021 Επιστολή μας, με την οποία σας αναφέραμε μεταξύ των άλλων, την επιθυμία μας να εκκινήσει το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι Ομάδές, εξ αιτίας της πανδημίας του cονίd-19, αλλά και την απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη, την κάλυψη από την ΕΟΚ και μέσω Υμών και της Πολιτείας, των κατωτέρω λειτουργικών εξόδων των ομάδων:

Ήτοι:

α.) Όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ covid από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

β.) Όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

γ.) Όλα τα Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

2.) Την αυτή ως άνω Επιστολή αποστείλαμε και την 27-1-2021 και προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά.

3.) Παρά την παρέλευση μηνός από την αποστολή προς εμάς, της ως άνω Επιστολής μας, δυστυχώς άπαντες κώφευσαν, και ουδεμία απάντηση ή θέση λάβαμε από οιονδήποτε για το προκύψαν αδιέξοδο των προβλημάτων μας, λόγω cονίd-19.

4.) Αντ’ αυτού, προς τριών (3) ημερών, η ΕΟΚ δια του Αντιπροέδρου της κ. Γολέμη, αναφέρεται «για έναρξη του Πρωταθλήματος εντός των επομένων 7-10 ημερών και διεξαγωγή 2 αγώνων την εβδομάδα!!!!», χωρίς να έχει συζητήσει με τις Ομάδες σε τι κατάσταση αγωνιστική, οικονομική ευρίσκονται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ΑΛΛΑ και τι δύναται η ίδια η Ομοσπονδία να πράξει, διότι ο Ρόλος της, Αξιότιμοι Κύριοι, δεν είναι μόνον εκτελεστικός , αλλά και Θεσμικός και αρωγός των Σωματείων , από τα οποία και συγκροτείται !!

5.) Εν κατακλείδι, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβετε υπόψη Σας, γνωστά μεν πράγματα, για τα οποία τεχνηέντως παραλείπετε να λάβετε θέση και να τα αντιμετωπίσετε, προφανώς για να μην κληθείτε να δώστε λύση.

Συγκεκριμένα:

α.) Οι Αλλοδαπές Αθλήτριες των Ομάδων, έχουν από καιρό αποχωρήσει από τη χώρα μας, αφού το Πρωτάθλημα δεν διεξάγεται.

β.) Σήμερα που τις καλούμε, ΔΕΝ έρχονται στη χώρα μας για να αγωνιστούν, για διάστημα 2 μηνών που Θα διαρκέσει το Πρωτάθλημα και δεν βρίσκουμε Αλλοδαπές Αθλήτριες να έλθουν.

γ.) Δεν μπορούμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των ομάδων μας με Ελληνίδες Αθλήτριες από τις κατώτερες Κατηγορίες (Α2) , διότι τούτο απαγορεύεται από τους Κανονισμούς.

δ.) Οι Αθλήτριες μας δεν είναι Επαγγελματίες, ώστε με 10 ημέρες προπονήσεων να αρχίσουν αγώνες και μάλιστα δύο (2) την εβδομάδα, όπως η ΕΟΚ επικαλείται, κάτι που δεν έγινε ούτε στο Ποδόσφαιρο Ανδρών SL1 και SL2, που είναι Επαγγελματικές Κατηγορίες και τους εδόθη περίοδος 25 ημερών προετοιμασίας.

ε.) Ουδεμία συνδρομή, οποιασδήποτε φύσεως, λάβαμε μέχρι σήμερα από την ΕΟΚ και την Πολιτεία!!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, έστω και την ύστατη αυτή χρονική στιγμή, εν όψει της έναρξης του Πρωταθλήματος, παρακαλούμε , όπως μας αντιμετωπίσετε σοβαρά και υπεύθυνα και μας:

Α.) Χορηγήσετε προθεσμία τουλάχιστον τριών (3) εβδομάδων, (από σήμερα), προετοιμασίας πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διότι αρκετές Αθλήτριες μας, αρνούνται να συμμετάσχουν στους αγώνες Πρωταθλήματος, φοβούμενες πιθανό τραυματισμό τους, λόγω του σύντομου (μικρού) χρονικού διαστήματος προετοιμασίας.

Β.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cοvid από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

Γ.) Καλύψετε όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

Δ.) Καλύψετε όλα τα 'Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ε.) Να αγωνιζόμαστε ένα (1) αγώνα την εβδομάδα, για την αποφυγή των τραυματισμών των ΑΘλητριών μας.

ΣΤ.) Τροποποιήσετε την Εγκύκλιο των Μεταγραφών:

1.) Ώστε να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουμε έως πέντε (5) μεταγραφές , που Θα ενισχύσουν τις Ομάδες μας άμεσα.

2.) Ουδεμία Ομάδα να υποβιβαστεί φέτος, λόγω των Γνωστών εκτάκτων συνθηκών.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο