Ζιάγκος: «Basket League χωρίς Ρέθυμνο»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για την επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να σταματήσει την χρηματοδότηση, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο διοικητικός ηγέτης των Κρητικών κάποια στιγμή θα επιστρέψει στον σύλλογο
Ζιάγκος: «Basket League χωρίς Ρέθυμνο»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για την θολή επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να σταματήσει την χρηματοδότηση. Ο τεχνικός της ομάδας τόνισε ότι η Basket League θα είναι πλέον χωρίς τον σύλλογο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο διοικητικός ηγέτης των Κρητικών κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην ηγεσία του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα και τον Κωστή Ζομπανάκη: «Τα γεγονότα είναι όπως ακριβώς τα γνωρίζετε και όπως ακριβώς έχουν δημοσιευτεί. Εναρμονιζόμαστε με την εποχή των αντιθέσεων. Καρπούζι με τζάκι, ανάσταση με κοινωνική αποστασιοποίηση και Α1 χωρίς Ρέθυμνο. Θα άξιζε κάποια στιγμή να κάνετε μια κουβέντα με τον ίδιο τον κύριο Ζομπανάκη. Δεν είμαι εγώ σε θέση να εκπροσωπήσω τον λόγο τον δικό του. Έχει αναφερθεί εκτενώς στους λόγους που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξει το πρότζεκτ το οποίο υποστήριζε επί μια δεκαετία με προσωπικό κόστος.

Κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, όπως η συσσωρευμένη δυσαρέσκειά του για τις παθογένειες της λίγκας, το γηπεδικό που κόλλησε και ήταν ένα από τα μεγάλα του οράματα, συν την οικονομική κρίση έκρινε πως δεν θα του επέτρεπαν να αισθάνεται ασφαλής να στηρίξει ένα υγιές οικονομικά πρότζεκτ όπως είναι το Ρέθυμνο. Για χρόνια ήταν ένα κόσμημα, πιστεύω, στην ελληνική λίγκα.

Όλοι όσοι ήμασταν συνεργάτες του θέλουμε να πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα είναι πάλι πίσω. Είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ. έχει δείξει πως έχει και την τεχνογνωσία και την αγάπη για το μπάσκετ και το δέσιμο με την Κρήτη και το Ρέθυμνο. Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, θα επιστρέψει. Διαισθάνομαι τον κίνδυνο όπως κι εσείς».

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ: «Ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα για την εξυγίανση του πρωταθλήματος. Προφανώς αυτό σημαίνει πως θα μείνουν όσοι μπορούν και όσοι μπορούν να πληρώνουν κάποιες προϋποθέσεις, πράγματα τα οποία θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και δυστυχώς δεν θεωρούνται σε μια λίγκα όπως η δική μας. Πιθανότατα να δούμε μια λίγκα με μέγιστο αριθμό 12-13 ομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο