Ζομπανάκης στο Basketblog: «Κάθε ομάδα αποφασίζει μόνη της»

Ο Κωστής Ζομπανάκης μίλησε στο Basketblog.gr μεταξύ άλλων για τα καθήκοντά του ως Σύμβουλος Ανάπτυξης και Στρατηγικής στον ΕΣΑΚΕ, αλλά και για τις ομάδες του πρωταθλήματος.
Ζομπανάκης στο Basketblog: «Κάθε ομάδα αποφασίζει μόνη της»

Ο Κωστής Ζομπανάκης άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τα σχέδια που έχει μετά την ανάληψη της θέσης του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στον ΕΣΑΚΕ. 

Ο Ζομπανάκης βγήκε μπροστά με στόχο να κάνει τα πάντα για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ακόμα πιο ελκυστικό ως προϊόν το πρωτάθλημα της Basket League. Στο πλαίσιο αυτό βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα και ένα θέμα που ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνένωσης δυνάμεων με το σύνθημα ότι  "δεν περισσεύει κανείς" γίνεται μια προσπάθεια για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κατηγορία.

Ο Ζομπανάκης είναι από τους τεχνοκράτες παράγοντες που αγαπάει και τρελαίνεται για το άθλημα, αλλά το βλέπει το και διαφορετικά. Θεωρεί ότι η ανάπτυξή του θα έρθει μέσα από τη συνεργασία και την ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρηματικών πρακτικών που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση του brand.

Και για το λόγο αυτό ακριβώς δεν περισσεύει κανείς. Το έχει πει άλλωστε πολλές φορές. Πέρα από επιχειρηματίας είναι και ιδεολόγος. Αγαπά… παθολογικά το μπάσκετ. Παθιάζεται μόνο και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί αλλά και πρέπει να δημιουργηθεί μια σωστή, σοβαρή και αξιόπιστη Λίγκα.

Και πιστεύει ότι θα βρει συμπαραστάτες. Χωρίς όμως να εκτιμηθεί ότι εκείνος είναι που προκαταβάλει αποφάσεις ή ενέργειες. Λειτουργεί ομαδικά και με κοινό στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ και της Λίγκας.

Η δήλωση του κ.Ζομπανάκη, Συμβούλου Ανάπτυξης και Στρατηγικής στον ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

«Θέλουμε να φτιάξουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτός είναι κοινός σκοπός. Οχι ατομικός. Και γι αυτό ανέλαβα το ρόλο του Συμβούλου Στρατηγικής και ανάπτυξης ώστε να συμβάλω σ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν είμαι εκείνος που θα αποφασίσει ποιος θα πάρει πρωτάθλημα ποιος θα παίξει η θα υποβιβαστεί. Ούτε φυσικά και να προεξοφλήσω εκτιμήσεις ομάδων.  Κάθε ομάδα αποφασίζει μόνη τις τι θα κάνει.
Όσο για εμάς στον ΕΣΑΚΕ; Υπάρχουν κανόνες και αποφάσεις που ακολουθούμε και σεβόμαστε. Η θέση μου πάντα ήταν ότι το μπάσκετ βρίσκεται πάνω απ όλους μας και δεν υπάρχει πολυτέλεια για εγωισμούς. Ξέρουμε ότι πάντα θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις δε ζούμε σε άλλο πλανήτη. Όμως ελπίζουμε ότι μπορούμε με σωστά βήματα και αυτοκριτική να φτιάξουμε το καλύτερο δυνατό σεβόμενοι τις αποφάσεις όλων των ομάδων».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο