Η απάντηση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η εσκασενοπ απάντησε με επιστολή στο δημοσίευμα του basketblog.gr σχετικά με όσα τονίζει ανώνυμος αναγνώστης για την αγωνιστική δραστηριότητα της Ένωσης
Η απάντηση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έστειλε απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα του basketblog.gr, όπου έναν ανώνυμος αναγνώστης μας θέλησε να θέσει ένα προβληματισμό σχετικά με την διεξαγωγή πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση:

«Με έκπληξη διαβάσαμε αυτά που παρουσιάζει ανώνυμος αναγνώστης σας, σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα της Ένωσής μας και τα οποία δυστυχώς, χωρίς να εξακριβώσετε, δημοσιεύσατε στο ΄΄basketblog.gr΄΄.

Έχοντας προφανώς άγνοια των συνθηκών που επικρατούν στη Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο ή ακόμη χειρότερα συγκρίνοντας ανόμοια στοιχεία, δίνει λανθασμένη πληροφόρηση, δημιουργώντας μια στρεβλή εικόνα, για την λειτουργία ενός αθλητικού χώρου, οι άνθρωποι του οποίου χρόνια πασχίζουν για την προβολή της Καλαθοσφαίρισης στην περιοχή.

Η έλλειψη αγωνιστικών χώρων (Αρκαδία 2 Κλειστά Γυμναστήρια, Λακωνία 3 Κλειστά γυμναστήρια, Μεσσηνία 6 Κλειστά γυμναστήρια) και η γεωγραφική ιδιομορφία (με την ανύπαρκτη συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των Νομών) όπως ίσως και σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, αναγκάζει Ένωση και Σωματεία, να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, μόνο Σάββατο & Κυριακή.

Καταγράφοντας λοιπόν τα υπό διεξαγωγή Πρωταθλήματα, έχουμε:

Από 1 Σεπτεμβρίου έως 20 Νοεμβρίου: Πρωταθλήματα Παίδων – Εφήβων- Νεανίδων – Κορασίδων.
Από 20 Σεπτεμβρίου έως 15 Μαΐου: Πρωταθλήματα Α1-Α2 Ανδρών – Γυναικών και Β΄ Φάση Παίδων (6 ομάδες).
Από 01 Μαρτίου έως το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου: Πρωτάθλημα Β΄ Ανδρών και Τουρνουά Μίνι & Προμίνι Μπάσκετ.
Όπως είναι κατανοητό, όλα αυτά είναι αδύνατον να διεξαχθούν μόνο Σάββατο και Κυριακή, εάν δεν υπάρχει η απόλυτη σύμπνοια, αποδοχή και συνεργασία όλων των Φορέων του χώρου (Ένωση –Σωματεία –Διαιτητές – Κριτές).

Για να αποδώσουμε όμως τα εύσημα σε κάποιους ρομαντικούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο χώρο και μετέτρεψαν μια περιοχή άγονη Μπασκετικά, σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της Πατρίδας μας, σας γνωρίζουμε ότι, η Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λοιπής Πελοποννήσου και η συνέχειά της που είναι η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., είναι η πρώτη Ένωση που επέβαλε όρους Ανάπτυξης σε όλα τα Πρωταθλήματά της:

Υποχρεωτική συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων, Εφήβων και Κορασίδων για Α1 – Α2 & Β΄ Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, υποχρεωτικό ΄΄man to man΄΄ χωρίς παγίδες σε όλο το γήπεδο, για τα Πρωταθλήματα Παίδων – Εφήβων – Κορασίδων – Νεανίδων, υποχρεωτική συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Ανδρών 4 αθλητών, 2 κάτω των 22 ετών και 2 αθλητών κάτω των 20 ετών.

Όλα αυτά εφαρμόστηκαν αυστηρά μέχρι το 2015, καθώς η καθιέρωση του internet και η σύγκριση των Προκηρύξεων μεταξύ των Ενώσεων, έφερε σε μειονεκτική θέση τα σωματεία μας, αφού οι μεγάλες Ενώσεις, Ε.Σ.Κ.Α., Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., Ε.Σ.ΚΑ.Η., Ε.ΚΑ.Σ.Θ., εκμεταλλευόμενες την πληθυσμιακή και σωματειακή τους επάρκεια, κατήργησαν όλα τα αναπτυξιακά μέτρα.

Σε μια εποχή λοιπόν που το Αθλητικό Κίνημα περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της Ιστορίας του, τα σωματεία μας αναστέλλουν την δραστηριότητά τους ή συγχωνεύονται και οι γονείς των αθλητών, είναι οι μοναδικοί χορηγοί του Ελληνικού Αθλητισμού και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού Μπάσκετ, η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έχει στελεχώσει διαχρονικά τις Εθνικές μας ομάδες με τους παρακάτω αθλητές:

Αβδάλας Δημ., Χατζής Ν., Πατρίκης Δημ., Παπανικολόπουλος Ν., Νοέας Π., Περρωτής Αθ., Γιαννακόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Δ., Κρασσόπουλος Π., Γιανουκάκης Γ., Αβδάλας Ν., Μουργής Θ., Γκούμας Π., Λαμπράκος Γ., Γαλιώτος Γ., Παπαδόπουλος Δ., Σουρλής Γ., Διαμαντάκος Γ., Τζανετάκος Π., Κατσώρης Αν., Σπανιώλος Π., Τασουλή Ατ., Τασουλή Παν., Δασκαλοπούλου Β., Τσουκαλά Χρ., Τσουκαλά Αν., Καλομιτσίνη Ε., Γκριτζά Ε., Σπυροπούλου Γ., Γκατζιώλη Ζ.

Επίσης στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ε.Ο.Κ. & Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., λειτουργούν κλιμάκια Παίδων & Κορασίδων, στις Πρωτεύουσες των τριών Νομών (Σπάρτη, Τρίπολη και Καλαμάτα), με κάλυψη των ευρύτερων περιοχών και εθελοντική προσφορά των προπονητών τοπικών και περιφερειακών.

Όπως είναι κατανοητό, μόνο κάποιος αδαής ή κακοπροαίρετος, μπορεί να κατηγορήσει την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. για αντιαναπτυξιακή λειτουργία.

Τέλος για δική σας ενημέρωση, σας στέλνουμε τις προκηρύξεις όλων των κατηγοριών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, όπως αυτές υποβάλλονται και εγκρίνονται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.».

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο