LUAVI header ad

Η χρονιά που πέρασε #1

Η ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε περίεχε πολλά και σπουδαία και ο Στράτος Κωσταλάς κάνει την δική του ανασκόπηση στο Basketblog.gr ξεκινώντας από το Ελληνικό Γυναικείο Μπάσκετ
Η χρονιά που πέρασε #1

Εδώ και χρόνια ακολουθώ το παρακάτω που δίδαξες ο παππούς μου: "Αυτός που δεν γνωρίζει το παρελθόν δεν έχει μέλλον".Έτσι τις επόμενες ημέρες θα αναφερθώ σε ορισμένα γεγονότα του 2019 που πιστεύω είναι σταθμοί και ταυτοχρόνως εναρκτήριο λάκτισμα για μελλοντικές στιγμές στο Ελληνικό μπάσκετ.

Σήμερα στο #1, θα ασχοληθώ με το κατ' εμέ πιο σημαντικό γεγονός του Ελληνικού Γυναικείου Μπάσκετ του 2019:

Την αποχώρηση από την ενεργή δράση της Εβίνα Μάλτση και της Στέλλας Καλτσίδου. Το ντουέτο που για τόσα χρόνια ήταν η ψυχή και σώμα της Εθνικής μας ένοιωσαν την ανάγκη να κρεμάσουν τις φανέλες τους.Κατ'αρχάς αρνούμαι να τις συγκρίνω με το Γκάλη και το Γιαννάκη γιατί θα ήταν σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια και μήλα. Και τα δύο είναι νόστιμα φρούτα αλλά είναι "άλλα φρούτα".Αν και στα μάτια μου το δίδυμο ήταν αχώριστο νοιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε κάθε μία ξεχωριστά.

ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ: Ότι και να γραφτεί για την Εβίνα θα είναι λίγα. Κατ' αρχάς, εδώ και μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της από την ενεργό δράση δεν έγραψα τίποτα νωρίτερα γιατί "'ήλπιζα" ότι ξαφνικά θα μας έλεγε ότι άλλαξε γνώμη και πως κοσμούσε τα γήπεδα για μια ακόμη χρονιά. Αλλά έκανα λάθος...

Η Εβίνα ήταν αρχηγός, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και εκτός γηπέδου. Ήταν στρατηγός, φίλη, ηγέτης, "προπονήτρια", ψυχολόγος, σύμβουλος και ότι άλλο η ομάδα της χρειαζόταν. Μέσα στο γήπεδο ήταν αυτή που συχνά (εάν όχι πάντα) έβγαζε το φίδι από την τρύπα.Αν και το σπίτι της και το σπίτι των γονέων της είναι γεμάτα τρόπαια αυτό που κυρίως την ενδιέφερε ήταν το να τιμούσε την φανέλα που φορούσε και να ήταν άξια της εμπιστοσύνης, που της έδειχναν τόσο οι προπονητές της όσο και οι συμπαίκτριες της.

Τελευταία, η ΕΟΚ έχει επιτέλους δείξει ότι κατάλαβε το λάθος της και έχει ζητήσει από διεθνείς αθλήτριες με το που κρεμούσαν της φανέλες τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πόστα σε διάφορες Εθνικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι θα ζητήσουν από την Εβίνα να βοηθήσει και αυτή θα δεχθεί. Κάτι τέτοιο θα είναι φανταστικό αρκεί να μην προσπαθήσουν να την αφήσουν "ελεύθερη" ώστε να μπορεί ναι παίρνει πρωτοβουλίες και έτσι να μπορέσει δουλέψει όπως ακριβώς έπαιζε...

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: Στην λέξη "Καρδιά" το λεξικό της Ελληνικής γλώσας θα έπρεπε να έχει την φωτογραφία της Στέλλας. Ξενιτεύτηκε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να πάρει την διεθνή αναγνώριση που της άξιζε. Αλλά ενώ εκεί στην ξενιτειά και συγκεκριμένα στηνΓαλλία, μάζευε τίτλους και διακρίσεις δύο δύσκολες εγχειρήσεις λόγω δύο σοβαρών τραυματισμών την κράτησαν για πάρα πολύ διάστημα εκτός παρκέ. Αλλη θα τα είχε παρατήσει αλλά αυτή δούλεψε σκληρά και απέδειξε ότι εκτός είχε κάνει που επισκίαζε το μεγάλο της ταλέντο και αυτό ήταν τα τεράστια ψυχικά της αποθέματα. Επέστρεψε δριμύτερη και, τουλάχιστον κατ' εμέ, μετά έπαιξε καλλίτερα από πριν τους τραυματισμούς της.

Στην Εθνική μας ομάδα πάντα ήταν ο αφανής ήρωας που έκανε ότι χρειαζόταν και ότι της ζητούσαν. 'Έπαιζε άμυνα, μοίραζε ασίστ, έπαιρνε ριμπάουντ, σκρίναρε, σκόραρε - τις περισσότερες φορές όταν η ομάδα κολλούσε και όταν έληγε το παιχνίδι το μόνο την ενδιάφερε ήταν το αποτέλεσμα και όχι τα στατιστικά της.Σημειωτέων ήδη η Στέλλα είναι κομμάτι των Εθνικών Ομάδων (ως προπονήτρια) και γι' αυτό η ΕΟΚ αξίζει συγχαρητήρια... Είμαι σίγουρος ότι το Ελληνικό μπάσκετ θα βγει κερδισμένο.

Θα μας λείψει η Εβίνα - θα μας λείψει η Στέλλα... Αλλά αυτό που πραγματικά θα μας λείψει είναι το "Maltsi &Kaltsidou Show".

ΥΓ: Δεν ήταν λίγες η φορές που προσπάθησα να τις υπογράψω στην ομάδα μου, αλλά δυστυχώς που αρνήθηκαν (για διάφορους λόγους) και οι αρνήσεις τους με "πόνεσαν" κάθε φορά...
THANKS FOR THE MEMORIES

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο