Ισπανία: Αρχισαν τα «ψαλιδίσματα» και τα «παγώματα» συμβολαίων

Στην ACB άρχισαν τα όργανα με τα συμβόλαια των παικτών, η Barcelona θέλει να κάνει μειώσεις 70%, ενώ η Zaragoza ανακοίνωσε «πάγωμα» μισθών
Ισπανία: Αρχισαν τα «ψαλιδίσματα» και τα «παγώματα» συμβολαίων

Στην Ισπανία άρχισαν ήδη τα όργανα. Η επέλαση του κορονοϊού στην χώρα και οι τεράστιες οικονομικές πληγές που αφήνει πίσω του ο Covid-19 (στην περίπτωσή μας στο μπάσκετ με τα… λουκέτα στα πρωταθλήματα και σε όλες σχεδόν τις δοοεργανώσεις) έχουν αρχίσει να προκαλούν τσουνάμι εξελίξεων, ειδικά στα θέματα των συμβολαίων των παικτών.

Οι ομάδες… θα μπουν με τα μπούνια μέσα, καθώς χάνουν μια περιουσία από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς διαφημίσεις, εισιτήρια. Την ίδια στιγμή τα συμβόλαια των παικτών τρέχουν.

Έτσι οι σύλλογοι έχουν ξεκινήσεις τις διαδικασίες για «ψαλίδισμα» ή «πάγωμα» συμβολαίων.

Προ η ημέρων η «Mundo Deportivo» ανέφερε ότι η Barcelona ετοιμάζει γερές περικοπές στα  συμβόλαια. Το καταλανικό ΜΜΕ ανέφερε σήμερα πως η μείωση που πρότειναν οι «μπλαουγκράνα» στους παίκτες τους φτάνει το 70%!

Η πρόταση της διοίκησης είναι το «ψαλίδισμα» αυτό να ισχύσει αν μπει οριστικό «λουκέτο». Η ισχύ της μείωσης στην περίπτωση αυτή θα αφορά στους μισθούς από τις αρχές του τρέχοντος μηνός (οπότε και βγήκε η απόφαση για αναβολή στη ACB) έως το τέλος της σεζόν το καλοκαίρι

Την είδηση μάλιστα φέρονται να μετέφεραν στους συμπαίκτες τους οι Ribas και Tomic, που ανέλαβαν το δύσκολο έργο του… ταχυδρόμου αυτού του κακού μαντάτου. Οι παίκτες βέβαια, δεν το είδαν με καλό μάτι αυτό και αναμένονται έντονες αντιδράσεις.

Από την άλλη η Zaragoza ανακοίνωσε σε όλα τα μέλη της ομάδας ότι η διοίκηση αποφάσισε το πάγωμα των μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο