Ιταλία: Διαιτητές από την σφυρίχτρα στα... νοσοκομεία

Δύο διαιτητές της FIBA, η Silvia Marziali και ο Guido Giovannetti, άφησαν στην άκρη λίγο την σφυρίχτρα τους και επέστρεψαν στις θέσεις τους ως γιατροί, έτσι ώστε να δώσουν την δική τους μάχη για την καταπολέμηση του Covid-19 στην Ιταλία.
Ιταλία: Διαιτητές από την σφυρίχτρα στα... νοσοκομεία

Οι δύο διαιτητές εργάζονται ως γιατροί και πλέον δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορωνοϊό στην... πρώτη γραμμή.

Από τα παρκέ... στα νοσοκομεία. Οι δύο διαιτητές της FIBA που είναι και γιατροί παραχώρησαν συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Η κατάσταση είναι σκληρή και δύσκολη. Η κυβέρνηση ζητά περισσότερη βοήθεια από τους γιατρούς. Εγώ δουλεύω στο νοσοκομείο του Μπάρι. Ήμουν στο καρδιολογικό τμήμα, αλλά τώρα είμαι στο τμήμα για τους ασθενείς με Covid-19», αναφέρει ο Giovannetti στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, προτού ολοκληρώσει λέγοντας: «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ξερουμε πότε θα σταματήσει όλο αυτό που ζούμε. Η έξαρση επικεντρώνεται στην Λομβαρδία και σε κάποια άλλα μέρη της Ιταλίας, αλλά τώρα αγχωνόμαστε για τον νότο. Μπορεί να έχουν έρθει άνθρωπο από το βόρειο κομμάτι της χώρας και να έγινε η διασπορά του ιού. Απλά δεν ξέρουμε».

Από την πλευρά της, η Marziali υπογραμμίζει: «Όταν γίνεσαι γιατρός, δίνεις μία υπόσχεση και πρέπει να την τιμήσεις, ειδικά όταν υπάρχει ανάγκη. Βοηθάς και δίνεις στήριγμα στους άλλους».

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο