«Να χτυπήσουμε τον Κεμάλ μέσα στην Άγκυρα» (pics)

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και το στόχο του Ελληνικού Στρατού που ήταν η Άγκυρα.
«Να χτυπήσουμε τον Κεμάλ μέσα στην Άγκυρα» (pics)

Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 1920. Η Μικρασιατική Εκστρατεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ελληνικός Στρατός πετυχαίνει τη μια νίκη μετά την άλλη και ήδη έχει προχωρήσει προς την Ανατολή... Η Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, εξιτάρει. Ο Κεμάλ είναι μεν απειλητικός αλλά οι Έλληνες δεν τον υπολογίζουν. Και στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι για να λήξει η Μικρασιατική Εκστρατεία θα πρέπει να νικηθεί ο Κεμάλ στην Άγκυρα!!!

Αυτό ακριβώς αναφέρουν οι ανταποκρίσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων από την Σμύρνη. Ο στρατός μας βρισκόταν 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Προύσας. Είχε προχωρήσει πολύ αλλά δεν σκόπευε να σταματήσει εκεί. Το μάτι είχε θολώσει και όλοι ήθελαν να φτάσουν στην... Άγκυρα.

Οι φωτογραφίες του θριάμβου γεμίζουν ενθουσιασμό τους Έλληνες.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε (όσο μπορείτε...) τους Τούρκους αιχμαλώτους που βρίσκονται στο Σύνταγμα του Μαίανδρου και του Αίδινίου. Συλληφθέντες από των νικηφόρων και ηρωικών ελληνικών στρατευμάτων όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα.

Ενθουσιασμός παντού και οι Έλληνες μοιάζουν... αχόρταγοι. Θέλουν να εκδικηθούν για τα 400 χρόνια σκλαβιάς και έχουν χάσει κάθε επαφή με την λογική.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο