Κερδίστε ένα heads up

12/03/2012 (19:38) Σε τουρνουά texas holdem poker με γεμάτα τραπέζια, ένας κοινός τρόπος να ελέγξετε το πώς τα πάτε είναι να συγκρίνετε το μέγεθος του stack σας με το μέγεθος των blinds. Α
Κερδίστε ένα heads up
12/03/2012 (19:38)

Σε τουρνουά texas holdem poker με γεμάτα τραπέζια, ένας κοινός τρόπος να ελέγξετε το πώς τα πάτε είναι να συγκρίνετε το μέγεθος του stack σας με το μέγεθος των blinds. Αυτή η αναλογία είναι επίσης χρήσιμη σε ένα heads up, αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι άλλο από το να ελέγχετε την αναλογία του stack σας με του αντιπάλου σας. Ξεκινάτε με μια αναλογία 1 προς 1. Κάθε ένας από εσάς έχει 1500 μάρκες.
Αυτό θα αρχίσει σιγά σιγά να μεταβάλλεται καθώς παίζετε, αλλά μέχρι ένας από εσάς να έχει τα 2/3 των μαρκών και ο άλλος το 1/3, είστε ακόμη πολύ κοντά και θεωρήστε σχεδόν ίσοι στις μάρκες (δεδομένου ότι τα blinds είναι χαμηλά και θα μείνουν έτσι για πολλή ώρα).

Τι να κάνετε όταν έχετε σχεδόν ίσες μάρκες με τον αντίπαλό σας στο Heads Up σε ένα παιχνίδι No Limit Texas Holdem Poker; Ο στόχος σας σε αυτό το στάδιο του heads up είναι να χτίσετε το stack σας και να το φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα έχετε τα 2/3 των μαρκών που υπάρχουν στο τραπέζι. Σε ένα απλό heads up τουρνουά, το ποσό αυτό είναι 2000 μάρκες. Όταν φτάσετε εκεί, ο αντίπαλός σας θα έχει 1000 μάρκες.

Ενώ τα stacks σας είναι περίπου ίσα, καλό είναι να κάνετε fold όσα χέρια δεν είναι καλά preflop. Πολλοί αδύναμοι παίκτες κάνουν limp in από το small blind. Όταν βρείτε έναν τέτοιο αντίπαλο, είστε τυχεροί, γιατί θα βλέπετε flop χωρίς πίεση και χωρίς να πληρώνετε για να το δείτε. Αν έχετε ένα αρκετά καλό χέρι, καλό είναι να raise από το small blind. Και αν είστε στο big blind με ένα καλό αρχικό χέρι και ο αντίπαλός σας κάνει limps in, εσείς κάντε raise.

Αν έχετε ακούσει την έκφραση "raise ή fold"; Δεν έχει καλύτερη εφαρμογή από ότι σε ένα τουρνουά Texas holdem poker.

Ένα απλό raise είναι συνήθως αρκετό. Δε χρειάζετε να κάνετε τεράστια raises. Απλά να είναι αρκετά για να κρατήσετε μια πίεση προς τον αντίπαλό σας και να κερδίσετε ένα καλό μερίδιο από τα blinds.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο