"Αρμόδιος" ο ΕΣΑΚΕ!

Από το 2003 αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ για την επιβολή ποινών σε αγώνες Κυπέλλου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει η ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, επιχειρεί να διαλευκάνει το το

Από το 2003 αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ για την επιβολή ποινών σε αγώνες Κυπέλλου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει η ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, επιχειρεί να διαλευκάνει το τοποίο αναφορικά με τη "βαβούρα" που επικρατεί τις τελευταίες μέρες για το ποιος είναι αρμόδιος στο εν λόγω ζήτημα, αναφερόμενη παράλληλα σε "συμφέροντα που εξυπηρετούν μερικά ΜΜΕ".

Αναλυτικότερα η εν λόγω ανακοίνωση:

«Τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρούν εξυπηρέτηση συμφερόντων ή πλήρη άγνοια των κανονισμών και στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και τη μετάθεση ευθυνών, αναγκάζουν την ΕΟΚ να διευκρινίσει το καθεστώς που ισχύει για την εκδίκαση υποθέσεων που προκύπτουν σε αγώνες Κυπέλλου και το οποίο είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους.

Κατόπιν συμφωνίας της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ αλλά και των αθλητικών δικαστών μεταξύ τους, που ισχύει από τις 18/4/2003 και με σκεπτικό την εφαρμογή ενιαίου πειθαρχικού δικαίου, σε αγώνες της διοργάνωσης του Κυπέλλου μεταξύ ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1, αρμόδιος για τις πειθαρχικές αποφάσεις είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Εκεί μεταβιβάζονται αυτομάτως τα φύλλα αγώνα και όλες οι εκθέσεις και οι παρατηρήσεις των παραγόντων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των αγώνων.

Υπάρχει πλήθος σχετικών περιπτώσεων, τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στο αρχείο των αποφάσεων του αθλητικού δικαστή. Καλό θα ήταν οι προσωπικές αντιπαλότητες να λύνονται μεταξύ των προσώπων και όχι με προσπάθεια εμπλοκής των θεσμικών φορέων του αθλήματος. Αυτή η τακτική ακολουθείται και μετά τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και δεν πρόκειται να επανέλθουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο