Περί πιθήκων

Του Γιώργου Κογκαλίδη 16/03/2011 (12:51) Στο χθεσινό μας άρθρο καταγράψαμε όλα εκείνα που δεν κάναμε, φοβούμενοι (ενδεχομένως) μην… βραχούμε ή μην μας δείρουν οι άλλοι πί
Περί πιθήκων
Του Γιώργου Κογκαλίδη
16/03/2011 (12:51)

Στο χθεσινό μας άρθρο καταγράψαμε όλα εκείνα που δεν κάναμε, φοβούμενοι (ενδεχομένως) μην… βραχούμε ή μην μας δείρουν οι άλλοι πίθηκοι (όσοι δεν αντιλαμβάνονται τί γράφουμε, ας ανατρέξουν στο χθεσινό κομμάτι με τίτλο "άνθρωποι και πίθηκοι").
Δεν ξεχάσαμε τίποτα. Επιλέξαμε να διαχωρίσουμε κάποια που μας κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση και να τα παρουσιάσουμε ξεχωριστά. Αρχίζουμε από την καταστροφή στην Ιαπωνία και την κοινωνική ευαισθησία ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ.

Δεν άφησαν (και καλά έκαναν) ίδρυμα για ίδρυμα. Οι επισκέψεις ήταν απανωτές και γι' αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Όμως

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, έχοντας απλά παρακολουθήσει στις ειδήσεις πως υπάρχουν (γιατί μέχρι να φύγουμε για το γήπεδο, τόσοι ήταν) αρχικά 32 νεκροί από τον σεισμό στην Ιαπωνία και εκφράζονταν φόβοι ότι μπορούσε ο αριθμός να ανεβεί ως τους 1.000, πήρε την πρωτοβουλία και πριν τον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του All Star Game ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Φανταστήκαμε πως αυτή η ιδέα θα άρεσε στους διοργανωτές και θα ακολουθούσαν ανάλογες στιγμές στους αγώνες των Ελπίδων, αλλά και στον Κυριακάτικο. Φευ!... Ουδεμία αναφορά, καμία κίνηση.

Το Τσάμπιονς Λιγκ το έκανε. Και προχώρησε πιο μακριά, με μαύρα περιβραχιόνια, σημαίες της Ιαπωνίας κτλ. Και είναι πρόδηλο πως δεν σημαίνει τίποτα αυτή η κίνηση, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει πολλά.

Δεν μπορεί το μπάσκετ να είναι έξω από την κοινωνία, δεν μπορεί να μην αφουγκράζεται τον πόνο (ή τη χαρά) της στιγμής.

Προφανώς δεν είναι πιο έξυπνος ο Κούζας από τον Οικονομίδη, ή τον Παυλίδη. Απλά αυτός δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, αλλά τους χτύπους της καρδιάς.

Είμαι σίγουρος πως αν (χτύπα ξύλο) συμβεί κάτι κακό τις μέρες του επόμενου All Star Game, όχι ενός λεπτού σιγή θα τηρήσουν, αλλά θα φορέσουν και μαύρα. Φέτος, όμως, δεν άλλαξαν το πρόγραμμα, δεν ανέβηκαν στη σκάλα, φοβούμενοι ότι θα φάνε ξύλο από τους υπόλοιπους πίθηκους.

Έχει και συνέχεια! Μέχρι τότε "προσοχή στον γορίλα"...


Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο