«Ιστορικό επίτευγμα»

Την χαρά τους για την καθολική φετινή επικράτηση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα Ελλάδος επί του Παναθηναϊκού, δεν έκρυψαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Οι διοικητικοί η
«Ιστορικό επίτευγμα»

Την χαρά τους για την καθολική φετινή επικράτηση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα Ελλάδος επί του Παναθηναϊκού, δεν έκρυψαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Οι διοικητικοί ηγέτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ συγκρίνουν ευθέως την χρονιά αυτή με εκείνη που είχε δώσει στην ομάδα τους το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα το 2012, ενώ παράλληλα μίλησαν για τη συνέχεια εντός κι εκτός συνόρων, τις αποφάσεις τους να φέρουν Σπανούλη κι Σφαιρόπουλο και τις μεταγραφές το προσεχές καλοκαίρι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις τους:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Κάναμε ένα ιστορικό επίτευγμα με την κατάκτηση του τίτλου αήττητοι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα. Είναι μια δικαίωση για μας, για μια στάση ζωής. Για το τι μπορείς να πετύχεις με το δικό σου τρόπο, όπως θες και αξίζεις. Όλο κάτι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά νομίζω σήμερα πως αλλάζει η κατάσταση. Θα το δείτε ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες στιγμές όταν έχεις χάσει. Άρχισε άσχημα η χρονιά, με ένα ατυχές αποτέλεσμα, κι από εκεί και πέρα άρχισε μια επίθεση στην ομάδα και σε μας. Είχαμε βαρεθεί να διαβάζουμε ότι τα κάνουμε όλα λάθος. Η δύναμη του Τύπου είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο να πας κόντρα σε αυτή.

Τελικά κάτι σωστό κάναμε, γιατί όπως είπε και ο Σπανούλης, η φετινή χρονιά είναι τουλάχιστον εφάμιλλη με το 2012. Κερδίσαμε στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά, με φανταστικό μπάσκετ, πήραμε τρεις σερί νίκες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κάναμε μια επική ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ, ενώ στον τελικό αν είχε μπει ένα σουτ πιστεύω πως θα κερδίζαμε. Πήραμε ένα πανάξιο πρωτάθλημα, με όλες τις συνθήκες όπως πρέπει. Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια κρίση, πιστεύουμε πως το κάναμε σωστά. Χρειαζόταν χρόνος για να αποφασίσεις ποια θα είναι η κατεύθυνση της ομάδας. Ξέρω ότι πολλοί λέτε ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Με τον Γιάννη είχαμε μιλήσει και πριν ανακοινωθεί η συμφωνία μας. Ο Γιάννης ταίριαξε με τη φιλοσοφία τη δική μας και της ομάδας. Ο ιδανικός την ιδανική στιγμή».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κυριαρχήσει εντός συνόρων: «Η περσινή σεζόν στην Ευρώπη ήταν πετυχημένη. Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Βασίλης, θα είχαμε πλεονέκτημα έδρας και θα είχαμε πάει σε τέσσερα σερί Final Four. Στην Ευρωλίγκα υπάρχουν κανόνες που τους σέβονται όλοι, όχι όπως στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι παίκτες που παίζουν σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις και αντιμετωπίζουν διαφορετικές καταστάσεις. Δεν αρκεί πάντα ένας προπονητής για να τους κάνει έτοιμους. Δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, για να μη φάμε καμιά καταγγελία πάλι. «Στην Ελλάδα για λόγους που δεν έχουν πάντα σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, είναι πιο δύσκολο να πετύχεις το στόχο σου. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παναθηναϊκού το 2012 έχει να κάνει και με την ήττα. Εμείς προσπαθήσαμε κρυστάλλινα, μάγκικα και πειραιώτικα».

Για τους Σπανούλη και Σφαιρόπουλο: «Ο Βασίλης άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γιατί είναι μπροστάρης σε αυτά που έχουμε πετύχει. Ήταν μια μεγάλη κίνηση, το έχω πει ότι ο Βασίλης δεν μπορούσε να παίξει αλλού αυτό το μπάσκετ και γι’ αυτό βγάζει αυτό το πράγμα. Ο Βασίλης δίνει στον Ολυμπιακό και το ανάποδο. Για τον Γιάννη (Σφαιρόπουλο) είμαστε δικαιωμένοι και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η συνολική δουλειά που κάνει».

Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο: «Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν παίκτη από αυτούς που έφυγαν, συμπεριλαμβανομένων του Χάινς και του Περπέρογλου. Για τον Σλούκα είναι δεδομένη η πρόθεση και δική μας και του παίκτη για να μείνει».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τους προπονητές, όλους δίπλα στην ομάδα. Μια ιστορική σεζόν τελείωσε, σε μια ωραία συγκυρία σαν την επέτειο του 1987. Ο Ολυμπιακός ακόμη περισσότερο και από το 2012 στην Πόλη έκανε πολύ κόσμο να στηθεί στις τηλεοράσεις και να υποστηρίζει την ομάδα γι’ αυτό που πρεσβεύει ο σύλλογος, τη μαχητικότητά του, αλλά κι αυτό που πρεσβεύουμε εγώ και ο αδερφός μου.

Αν εξαιρέσεις την πρώτη ήττα, κάναμε ένα 5-0 επί του Παναθηναϊκού, κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα τρεις φορές σε έξι μέρες, ο Κάουν έκοψε το μπάσκετ από την ΤΣΣΚΑ κι αυτό δείχνει το μέγεθος του τι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Παίξαμε σε τρεις τελικούς στην Ευρωλίγκα και κατακτήσαμε τους δύο. Αν παίζαμε τον τελικό στην έδρα μας, όπως η Ρεάλ, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Κληθήκαμε στην αρχή της σεζόν να διαχειριστούμε μια κρίση, κάναμε την καλύτερη επιλογή όπως αποδείχτηκε και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε όσα καταφέραμε με τον Γιάννη (σ.σ.: Σφαιρόπουλο). Ήξερε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και δεν χρειάστηκε να του εξηγήσουμε εμείς. Τα εννιά χρόνια που είμαστε στον Ολυμπιακό έχουν υπάρξει κι αποτυχίες κι αντίξοες συνθήκες, κυρίως στην Ελλάδα, και ατυχίες όπως με τραυματισμούς σε επενδύσεις, αλλά αυτό που μας κρατά είναι πως είμαστε ενωμένοι με τον αδερφό μου, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις. Να ευχαριστήσω και τη γυναίκα μου που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια με το δικό της τρόπο».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί μα κυριαρχήσει: «Η περσινή σεζόν στην Ευρώπη ήταν πετυχημένη. Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Βασίλης, θα είχαμε πλεονέκτημα έδρας και θα είχαμε πάει σε τέσσερα σερί Final Four. Στην Ευρωλίγκα υπάρχουν κανόνες που τους σέβονται όλοι, όχι όπως στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι παίκτες που παίζουν σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις και αντιμετωπίζουν διαφορετικές καταστάσεις. Δεν αρκεί πάντα ένας προπονητής για να τους κάνει έτοιμους. Δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, για να μη φάμε καμιά καταγγελία πάλι».

Για το αν η άφιξη των Σπανούλη-Περπέρογλου αποτελεί δικαίωση: «Το δύσκολο είναι να αλλάξει προπονητής, να διατηρήσει το ίδιο ρόστερ και με αυτό να φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας και στο πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος έγραψε ιστορία σήμερα».

Για τις μεταγραφές: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Χάινς ή τον Περπέρογλου. Ο κοινός παρανομαστής για μας είναι ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Φυσικά και θέλουμε να μείνει ο Σλούκας».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο