"Γιατί έξω και όχι εδώ";

Του Νικήτα Αυγουλή 02/03/2011 (16:52) Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, αλλά κυρίως για τα όσα συνέβησαν σχετικά με τον τελικό κυπέλλου, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στο περι...
Του Νικήτα Αυγουλή
02/03/2011 (16:52)

Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, αλλά κυρίως για τα όσα συνέβησαν σχετικά με τον τελικό κυπέλλου, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στο περιθώριο της φωτογράφησης του χορηγού του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν καυστικός και φυσικά απόρησε για άπειρη φορά, ποιος είναι ο λόγος που 300 "καθυστερημένοι" δημιουργούν τόσο προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό…  
"Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι λίγο παράξενα τα πράγματα και δεν ξέρουμε αύριο τι θα μας ξημερώσει. Κάνουμε ένα προγραμματισμό και συνεχώς τον αλλάζουμε κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Έχουμε ένα παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είμαστε επαγγελματίες, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και τιμούμε τη φανέλα που φοράμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τη νίκη γιατί σεβόμαστε αυτό που κάνουμε και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Εύχομαι αύριο να έχουμε έχει από αρκετό έως πολύ κόσμο στο γήπεδο γιατί πραγματικά τους χρειαζόμαστε και τώρα και στη συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχουμε για να κατακτήσουμε τίτλους".  

Τι είναι όμως, αυτό που μας λείπει; "Δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα χρόνια να είναι στην Ελλάδα τόσο δύσκολο και στο εξωτερικό πολύ εύκολο. Σημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη κάποιων πραγμάτων κι αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ. Δεν μπορεί μια μικρή μάζα ανθρώπων να δημιουργεί αυτά τα προβλήματα όταν υπάρχουν εκατομμύρια που θέλουν να απολαύσουν το μπάσκετ.  

Εμείς ως παίκτες μπορούμε να κάνουμε αυτά που μας αναλογούν. Κι εμείς όμως έχουμε οικογένειες και παιδιά και κινδυνεύουμε. Δεν ξέρω στο τέλος πόσοι θα θέλουν να κάνουν αθλητισμό. Ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ μας έχουν δώσει τεράστιες χαρές, αλλά δεν του δίνουμε την ανάλογη αξία και δεν το τιμούμε όπως πρέπει. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ κι εμείς τα διώχνουμε".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο