Επισκέφθηκαν σχολεία οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών(pics)

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητικού οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών βρέθηκαν σε σχολεία προκειμένου να μιλήσουν με τους μικρούς μαθητές και να μο...
Επισκέφθηκαν σχολεία οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών(pics)

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητικού οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών βρέθηκαν σε σχολεία προκειμένου να μιλήσουν με τους μικρούς μαθητές και να μοιραστούν μαζί τους πως κατάφεραν να συνδυάσουν το σχολείο και τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Σχολεία της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι αθλητές του Προμηθέα στα πλαίσια των εορτασμών της 3ης   Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

promitheas sxoleia2

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

promitheas sxoleia3

Έτσι, αντιπροσωπεία της ομάδας του Προμηθέα Πάτρας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τη Ναύπακτο και τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», ενώ παρευρίσκονταν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς. Οι αθλητές Νίκος Γκίκας, Ζήσης Σαρικόπουλος και McKenzie Moore, μαζί με τον γυμναστή Κώστα Λαψάνη μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο εκγύμνασής τους, τη διατροφή τους, καθώς και για τις θυσίες που έκαναν οι ίδιοι, όταν ήταν μαθητές και κατάφεραν να συνδυάσουν το σχολείο και το μπάσκετ, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν με τους μαθητές και να μοιράσουν αυτόγραφα.

promitheas sxoleia4

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου οι αθλητές Πετρός Γερομιχαλός, Δημήτρης Γράβας, Ανδρέας Σκούφης και Cavell  Johnson  μαζί με τον γυμναστή Κώστα Λαψάνη επισκέφτηκαν το σχολείο της Παραλίας Πατρών, όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές, συζήτησαν για τη σημασία της άθλησης και βέβαια έπαιξαν με τα παιδιά, βιώνοντας και στην πράξη την ομορφιά του αθλητισμού.

promitheas sxoleia5

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο