Τακιανός: "Να κερδίσουμε το σεβασμό του κόσμου"

Στην εικόνα που θα πρέπει να δείξει η Δόξα Λευκάδας στους εναπομείναντες αγώνες στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Τακιανός, μετά και την σημερινή ήττα από τον
Τακιανός:

Στην εικόνα που θα πρέπει να δείξει η Δόξα Λευκάδας στους εναπομείναντες αγώνες στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Τακιανός, μετά και την σημερινή ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου.

Η Δόξα Λευκάδας δεν τα κατάφερε κόντρα στον Κολοσσό και ηττήθηκε για μία ακόμα φορά αποχαιρετώντας ουσιαστικά τα σαλόνια της Basket League. Ο προπονητής της ομάδας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και στάθηκε στην εικόνα των παικτών του κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στις διαιτητικές αποφάσεις.

Αναλυτικά:

"Από αυτό που θέλω να ξεκινήσω είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδειξαν αυταπάρνηση και μεγάλη προσπάθεια στα 40 λεπτά του παιχνιδιού, με τη λογική ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση και βαθμολογικά. Ερχόμαστε από μια εμφάνιση που δεν ήταν καλή και υπήρχε ερωτηματικό για το πώς θα εμφανιστούμε. Αλλά η ομάδα εμφανίστηκε έτσι όπως πρέπει. Για 40 λεπτά είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες ομάδες είναι αυτή που κάνει την καλύτερη πορεία. Το παιχνίδι θεωρώ ότι ήμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικοί γιατί θεωρώ ότι στην άμυνα, σύμφωνα με την τακτική και σύμφωνα με την επιθετικότητά μας έτσι όπως πρέπει και τους περιορίζουμε. Τους βγάλαμε από τον ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα που έχει αυτοματισμούς και πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να τα πάρουμε αυτά τα δύο και το καταφέραμε"

«Η λειτουργία και εικόνα γενικά της ομάδας όταν έχουμε ας πούμε στα 40 λεπτά, μόνο 8 λάθη και έχουμε σπρώξει τους αντιπάλους να πάνε στα 19 λάθη, μια ομάδα που παίζει με πολλούς χειριστές και πολλούς έμπειρους παίχτες δηλώνει επίσης την διάθεση και αποφασιστικότητα που είχαν οι παίχτες. Αλλά στο τέλος του παιχνιδιού, κρίνονται όλα από μια φάση, που θα μπορούσε να είναι υπέρ ή εναντίον όπως και έγινε με τη λογική ότι, ακόμα και να μπορούσαμε να σταματήσουμε το χρόνο και να κάνουμε κάτι οργανωμένο δεν θα ζητούσαμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έγινε. Δύο παίκτες μας φτάσανε σε απόσταση 4 μέτρων από το καλάθι. Πρώτα ο Σκοτ και μετά ο Τσαλδάρης και έχουμε ένα άστοχο σουτ που κρίνει την έκβαση του αγώνα. Δεν θέλω να σταθώ στην τελευταία φάση, καθώς μπορεί να μπει, μπορεί και όχι, πολλά παιχνίδια έχουμε δει να κρίνονται έτσι. Εγώ λέω ότι το ίδιο πράγμα θα επιδίωκα αν είχα σταματήσει το παιχνίδι με τάιμ αουτ». 

Για τις διαιτητικές αποφάσεις είπε: «Θέλω να μείνω στη φάση στο παιχνίδι που γίνεται, ενώ υπάρχει η μπάλα στην πλάγια γραμμή, γίνεται μέσα φάουλ, χωρίς να έχει μπει η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, που βάσει κανονισμών είναι αντιαθλητικό φάουλ, το οποίο δεν πήραμε. Μου είπαν ότι η μπάλα δεν είχε μπει από τα χέρια του πλάγιου παίκτη. Θέλω να το δώ 100% στο βίντεο για να μπορώ να πω. Αλλά η ομάδα δεν παίρνει αυτό το αντιαθλητικό φάουλ, που σημαίνει 2 ελεύθερες βολές και η κατοχή δική μας, με την έκβαση του παιχνιδιού με πολύ μεγάλες πιθανότητες να ήταν υπέρ μας». 

Οσον αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε: «Εχουν μείνει 6 αγωνιστικές, όπου η ομάδα πρέπει να κερδίσει το χαμένο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Εννοώ να κερδίσει το σεβασμό του κόσμου που θέλει να δει ένα σύνολο να μάχεται, ανεξάρτητα από τη νίκη ή την ήττα και όλοι ξέρουν την κατάσταση της ομάδας και την είδατε και εσείς. Θα δείτε ότι υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν 39.3 και 36.2, ότι έλειπαν παίχτες από το ρόστερ για κάποιους λόγους, άρα μπαίνει ένα παραπάνω credit στην προσπάθεια των παιδιών σε σχέση με το τι εικόνα δείξαμε και όχι με το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα προσπαθήσουμε να σεβαστούμε πρώτα από όλα την ομάδα. Να μπαίνουμε στο γήπεδο για τις προπονήσεις μας στο 100%. Να ετοιμάζουμε τα παιχνίδια στο 100% και στην τακτική και στο ψυχολογικό κομμάτι, που όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλη η μάχη που δίνουμε και να φανούμε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, γιατί προσωπικά θέλω να καταθέσω ότι από την δική μας νίκη ή ήττα μπορεί να κρίνονται αποτελέσματα άλλων ομάδων.
 
Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να κερδίσουμε την αξιοπιστία και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας είναι να τα παίξουμε όλα στο μέγιστο δυνατό επίπεδο που μπορούμε για να μη μπορεί να πει κάποιος ότι είτε χαλαρώσαμε, είτε δεν κάναμε αυτά που πρέπει, είτε να πληγώσουμε μια ομάδα που περιμένει να είναι από εμάς κάπως και να γλιτώσουμε έτσι στο τέλος του πρωταθλήματος την αξιοπιστία μας». 

Για τον Τζάστιν Ρόμπινσον, είπε: «Ήταν απόφαση του προπονητή η μη χρησιμοποίησή του, βάση της τακτικής και βάσει πώς θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι και βάσει με ποιοι παίκτες μπορούνε να είναι συμβατοί με την εικόνα που είδατε έξω για 40 λεπτά».
 
Για την ενίσχυση της Δόξας Λευκάδας, ανέφερε: "Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, γιατί υπάρχει ένας κανονισμός με τον οποίο είσαι υποχρεωμένος να τελειώσεις το πρωτάθλημα με όσους ξένους ξεκινήσεις και αυτό έχει να κάνει με την αξιοπιστία της ομάδας. Άρα, αν φύγει κάποιος είμαστε έτοιμοι να τον αναπληρώσουμε και είμαστε έτοιμοι με την λογική ότι έχουμε βρει στην αγορά εναλλακτικές λύσεις για κάθε ενδεχόμενο"
 
Για το αν υπάρχει πλέον κίνητρο, δήλωσε: «Η μάχη που δίνουμε, η καθημερινή, για να μπορέσουμε παιδιά τα οποία βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε χάσει την κατηγορία, είναι μια καθημερινή μάχη που πρέπει να την δώσουν με το μυαλό τους περισσότερο και όχι με το σώμα τους. Είναι δύσκολο να τους πείσουμε και μόνο για το κομμάτι αυτό, θέλω να κρατήσουμε τη διάθεση που δείξαμε σήμερα και σίγουρα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο. Αλλά ας το κρατήσουμε ως βάση για να χτίσουμε πάνω σε αυτό».
  
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης από την πλευρά των παικτών, είπε: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα μετά το παιχνίδι με την Κύμη, καθώς υπάρχουν πολλά και δυνατά συναισθήματα που πρέπει να τα ελέγξουμε για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και όσο έρχεσαι συνέχεια από ήττες είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς. Σήμερα, καταθέσαμε και την ψυχής μας, παλέψαμε για τη νίκη και ήρθαμε πολύ κοντά σε αυτή. Όμως 2-3 διαιτητικές αποφάσεις και η τύχη δεν μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε μια επιτυχία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Άρη.
 
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα δημοσιεύματα του τύπου ότι η «Δόξα τα παράτησε», ότι η ομάδα δεν διαλύεται και ότι είμαστε οι ίδιοι που κάναμε το θαύμα και εμφανιστήκαμε μέσα λίγο χρονικό διάστημα στο παρκέ, εμείς είμαστε που πήραμε τη πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και εμείς που χάσαμε μόνο ένα πόντο από τον Ολυμπιακό και έτσι όπως χάσαμε.
 
Για το εάν θα τους «ρίξει» και άλλο ο τρόπος της ήττας ή θα τους συσπειρώσει: «Πιστεύω και αυτό που είδαμε και από τους συμπαίκτες μου, είναι ότι τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο