Πανερυθραϊκός: Χρήσιμες συμβουλές για την καραντίνα

Η ψυχολόγος του Πανερυθραϊκού, Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, δίνει συμβουλές για το πώς να καταπολεμήσουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις του εγκλεισμού.
Πανερυθραϊκός: Χρήσιμες συμβουλές για την καραντίνα

Η δεύτερη καραντίνα πλησιάζει τη συμπλήρωση ενός μήνα, αλλά ο Πανερυθραϊκός δεν παύει να ψάχνει τρόπους (όπως έκανε και στο πρώτο lockdown), προκειμένου να επικοινωνήσει έστω και διαδικτυακά με τους αθλητές του και γενικά όσους έχουν ανάγκη για βοήθεια. Αυτό ακριβώς κάνει και με το ενδιαφέρων video που ανάρτησε σήμερα (1/12) στο κανάλι του συλλόγου στο YouTube.

Στο συγκεκριμένο video η ψυχολόγος του Πανερυθραϊκού, Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, δίνει χρήσιμες συμβουλές προς όλους όσοι βιώνουν το δεύτερο μέρος του lockdown και ειδικότερα στους αθλητές και τους γονείς του συλλόγου των βορείων προαστίων. Συμβουλές γύρω από ζητήματα της καθημερινότητας, που ίσως να φαντάζουν αυτονόητα ή ασήμαντα, παίζουν όμως πολύ μεγάλο ρόλο στη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει όλη η ανθρωπότητα λόγω του κορονοϊού.

Ο Αλεξάνδρα Μιχοπούλου ανέλυσε φαινόμενα όπως η εκδήλωση θυμού και έντασης κατά τη διάρκεια της καραντίνας και τους τρόπους που μπορούμε να διαχειριστούμε την εμφάνιση έντονων συναισθημάτων και αντιδράσεων, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον εγκλεισμό (π.χ. την ολόπλευρη ασφάλεια του σπιτιού που πρέπει να αισθάνονται -ειδικά- τα παιδιά αυτή την περίοδο, τη διατήρηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα, όπως η γυμναστικής, η διατήρηση μιας ψύχραιμης στάσης, κλπ.) και άλλα πολλά.

Παρακολουθήστε το video του Πανερυθραϊκού:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο