Trace N Chase (top)

Οι φτωχοί και οι… πάμφτωχοι

Του Γιάννη Ευδαίμων 17/11/2010 (16:23)   Αύριο το μεσημέρι πραγματοποιείται ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ, ανάμεσα στα σωματεία της Α2, τα οποία καλούντα...
Οι φτωχοί και οι… πάμφτωχοι
Του Γιάννη Ευδαίμων
17/11/2010 (16:23)  

Αύριο το μεσημέρι πραγματοποιείται ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ, ανάμεσα στα σωματεία της Α2, τα οποία καλούνται να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την στάση τους στο θέμα των επιχορηγήσεων. Όπως όλα δείχνουν και όπως περίμεναν οι πιο ρεαλιστές, καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί πάνω στο θέμα, με την πολιτεία να τηρεί… σιγή ασυρμάτου για το αν προτίθεται να δώσει τα χρήματα στις ομάδες.

Δεν νομίζουμε να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι αύριο στις 2 μ.μ, καθώς (τα έχουμε ξαναπεί και μην γινόμαστε κουραστικοί), στα ταμεία του κράτους δεν υπάρχει σάλιο… Παρά τις όποιες αισιόδοξες προβλέψεις, επιχορήγηση δεν προβλέπεται για το άμεσο μέλλον, οπότε τα σωματεία καλούνται να αποφασίσουν εάν θα σκληράνουν την στάση τους (έχει ήδη ματαιωθεί δύο φορές το "λοκ άουτ", ή αν θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο το οποίο με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας θα διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο…

Εκτίμηση μας είναι ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, μιας και δύσκολα οι ομάδες θα καταφέρουν να κρατήσουν ενιαία γραμμή, καθώς όπως συμβαίνει σε όλες τις διαβαθμίσεις της κοινωνίας, έτσι και στην Α2 υπάρχουν οι "φτωχοί" και οι… "πάμφτωχοι", δύο κατηγορίες που θα παίξουν δραστικό ρόλο αύριο στην συνάντηση.

Η μία λοιπόν (πάμφτωχοι) αποτελείται από ομάδες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης και χωρίς τα χρήματα της ΓΓΑ δεν θα μπορέσουν να την… βγάλουν για περισσότερο από κανά δίμηνο. Αυτές οι ομάδες φέρονται αποφασισμένες να σκληράνουν την στάση τους προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος παρά τις δεσμεύσεις του, δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική κίνηση και να μην δώσουν κανένα άλλο περιθώριο, προχωρώντας στην υλοποίηση της αρχικής τους απειλής περί "λουκέτου".

Την δεύτερη κατηγορία, των πιο… εύπορων, αλλά… φτωχών ουσιαστικά ομάδων την απαρτίζουν σωματεία (αποτελούν την μειοψηφία βέβαια), τα οποία έχουν κάνει τα… κουμάντα τους από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς να υπολογίζουν στα 100 – 125 χιλιάρικα της επιχορήγησης. Αυτές οι ομάδες έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με χορηγούς, η έχουν βρει άλλους τρόπους για την εύρωστη οικονομική λειτουργία τους και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να διακοπεί το πρωτάθλημα, από την στιγμή που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους…

Τέλος, υπάρχουν και κάποιες ομάδες, (από την Βόρεια Ελλάδα), όπως για παράδειγμα ο Ερμής Λαγκαδά, που αν και ανήκει στην κατηγορία των ανεξάρτητων από την επιχορήγηση (απλώς… φτωχοί δηλαδή), δεν πρόκειται να διασπάσει το… μέτωπο αυτών που θα προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις, μιας και είναι υπέρ του ξεκαθαρίσματος του τοπίου και της τοποθέτησης της κατηγορίας σε νέες και υγιείς βάσεις.

Το ποια τάση θα επικρατήσει στην αυριανή σύσκεψη, που αναμένεται με αγωνία από όλους, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες, ενώ σημαντικότατο ρόλο θα παίξει ασφαλώς η στάση της Ομοσπονδίας, η οποία θα πρέπει να αποδείξει και στην πράξη ότι όντως συμπαρίσταται στα σωματεία που διεκδικούν την επιχορήγηση!

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο