LUAVI header ad

Γ' Εθνική 2020-2021: Το θολό τοπίο της κατηγορίας (pic)

Πλήθος ομάδων στη Γ' Εθνική κατηορία την επόμενη αγωνιστική χρονιά, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστοί οι όμιλοι και ο ακριβής αριθμός των ομάδων.
Γ' Εθνική 2020-2021: Το θολό τοπίο της κατηγορίας (pic)

Η ΕΟΚ μπορεί να μην έκανε γνωστούς τους ομίλους που θα δημιουργηθούν τη νέα αγωνιστική σεζόν στα "σαλόνια" της Γ' Εθνικής, όπως και ούτε τον ακριβή αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων σε αυτούς, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται είναι σίγουρο πως θα διευρυνθεί το πλήθος των συλλόγων στην κατηγορία.

Οι ομάδες που παίρνουν τα εισιτήρια για τη Β΄Εθνική κατηγορία είναι εξίσου αρκετές. Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ, από τον πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής στη Β' Εθνική θα βρεθούν οι εξής ομάδες: ΑΟΠ Φαλήρου, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου, ΝΕΟ Ληξούρι, ΑΕΝ Κηφησιάς και Άρης Νικαίας. Μάλιστα η ομάδα της Αχαγιάς να κάνει παράπονα για το γεγονός αυτό.

Όσον αφορά τον δεύτερο όμιλο της Γ' Εθνικής, από εκεί το εισιτήριο για τη Β' εθνική πήραν οι εξής ομάδες: ΕΦΑΟ Ζωγράφου, ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας, Ερμής Σχηματαρίου, Ένωση Ιλίου, Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας και ΧΒΑ Χαλκίδας.

Στον τρίτο όμιλο της Γ΄Εθνικής, οι ομάδες που κατέκτησαν την άνοδο είναι: Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, ΓΑΣ Μελίκης, Ίκαροι Τρικάλων. Αντίστοιχα στον τέταρτο όμιλο, τον δεύτερο του Βορρά πήραν την άνοδο για τη Β' Εθνική οι εξής ομάδες: Λεύκιππος Ξάνθης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός, ΜΕΝΤ και Ίκαροι Σερρών.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τους δύο ομίλους του Νότου την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία θα πήραν 12 ομάδες, 6 από τον εκάστοτε όμιλο και από τους 2 ομίλους του Βορρά ανεβαίνουν ακόμη 10 ομάδες, 5 αντίστοιχα από κάθε όμιλο. Υπενθυμίζουμε πως καμία ομάδα από τη σεζόν 2019/20 σε οποιονδήποτε όμιλο της Γ' Εθνικής δεν θα υποβιβαστεί.

Ακόμη αναμένονται οι δηλώσεις των ομάδων από τις τοπικές κατγορίες της Ελλάδος που διεκδικούν μια θέση στις εθνικές κατηγορίες. Βεβαίως ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα στους ομίλους όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου, διότι σύμφωνα με την προκήρυξη ανεβαίνουν πέντε ομάδες (ένας από το ειδικό πρωτάθλημα και τέσσερις ακόμη), ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το τι θα γίνει με τις τοπικές επιτροπές που βγάζουν δυο πρωταθλητές, όπως είναι η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ και άλλες ακόμα. 

Ο "χάρτης" της Γ' Εθνικής για την σεζόν 2020-2021 ως έχει αυτή την στιγμή:

Νότος

ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ           

ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82            

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ          

ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ            

ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ         

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ               

ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ          

ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ     

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

ΑΣ ΠΕΡΑ

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ

ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ

ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

Βορράς

ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ     

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                          

ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ                  

ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ                    

ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937   

ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ   

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ                             

ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ   

ΔΕΚΑ 

ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 

ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 

ΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

ΑΣΑΑ ΖΕΦΥΡΟΣ 02

ΜΑΣ ΕΥΑΓ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ανεβαίνουν επίσης οι εξής ομάδες:

Νότος:

ΕΣΚΑΗ :
ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΕΣΚΑΚ:
ΤΗΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΩΔΩΡΩΝ

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ:
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC

Ε.Σ.Κ.Α.:
ΠΕΥΚΗ, ΚΑΠ, ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.:
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:
Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ (όμιλος νήσων) ή Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (όμιλος Ρόδου)

Τ.Ε. ΧΙΟΥ:
 Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ

Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ:
 ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ

Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ:
Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ

Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ:
Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Α όμιλο) ή ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Β όμιλο)

Ε.ΚΑ.Σ.Κ.:
Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ε.ΣΚ.Α.Σ.Ε.:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Βορράς:
  
Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε.:
Α.Σ. ΛΕΩΝ (Α όμιλος) Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Β όμιλος)

Ε.Σ.ΚΑ.Θ.:
Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ, AGRIA  ΒΑ 1ος όμιλος), ΓΟΜΦΟΙ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (2ος όμιλος)

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.: 
ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.: 
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ 

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.:
ΚΑΟΔ

Ε.ΚΑ.Σ.Χ.: 
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

Ε.ΚΑ.Σ.Θ.: 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ, Ν. ΒΟΤΣΗΣ ΑΠΣ

Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν τυχόν μετατροπές στις ομάδες που θα συμμετάσχουν την επόμενη αγωνιστική χρονιά στη Γ' Εθνική. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

"Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021".

"Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση".

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΟΚ:Πηγή φωτογραφίας: Μπει δεν μπει

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο