ΟΔΚΕ: "Η Ελληνική διαιτησία θα παραμείνει σε κορυφαία επίπεδα"

Ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την Ελληνική διαιτησία αλλά και την τιμιότητα και ηθική των διαιτητών μας εξέδωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ε
ΟΔΚΕ:

Ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την Ελληνική διαιτησία αλλά και την τιμιότητα και ηθική των διαιτητών μας εξέδωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.

Αναλυτικά:

«Είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε δημόσια τη θέση μας, για όσα λέγονται αλλά και γράφονται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τα θέματα των διεθνών διαιτητών μας αλλά και για το σεμινάριο της ΚΕΔ:

1) για τον κορυφαίο σήμερα Ευρωπαίο διαιτητή καλαθοσφαίρισης κ. Χρήστο Χριστοδούλου, μια σπάνια προσωπικότητα του χώρου μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται  με ιδιαίτερο σεβασμό όπως και όλοι οι διεθνείς διαιτητές που τιμούν το χώρο μας στο εξωτερικό. Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται δυστυχείς που οι διαιτητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην σημερινή ΟΔΚΕ υπάρχουν μόνο έντιμα και ηθικά άτομα που η μόνη τους έγνοια είναι πως θα υπηρετήσουν καλύτερα τον Έλληνα διαιτητή και πως η Ελληνική διαιτησία θα παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις της  Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας πυραμίδας. Όσο και αν φωνασκούν και συκοφαντούν κάποιοι εμείς θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στις αρχές μας μέχρι τέλους.

2)  Όσον αφορά στο τελευταίο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΚΕΔ εμείς πρώτα το μάθαμε απ’ τον γνωστό ανώνυμο  ιστόποτο, που δυστυχώς χρησιμοποιούν κάποια μέλη της  ΚΕΔ και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο πρόεδρός μας από τον κ. Κορομηλά. Η διαιτησία πρέπει να το κατανοήσουν κάποιοι δεν είναι κάτι ευτελές, μικρό και φθηνό αλλά πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν  μπορεί να διοικείται με κανόνες και όρους κουτσομπολιού, το οποίο μπορεί  να οδηγήσει κάποια μέρα σε εκτροχιασμό το λειτούργημα  που υπηρετούμε.

3) Στο ίδιο σεμινάριο κλήθηκαν, χωρίς καμία προετοιμασία τελείως επιπόλαια ορισμένοι μόνο Αθηναίοι Κομισάριοι της Α1, οι οποίοι μάλιστα υποβλήθηκαν και σε  γραπτό τεστ. Πάρα πολλοί κομισάριοι απ’ όλη την χώρα μας  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πιο λόγο εκείνοι δεν κλήθηκαν στο σεμινάριο και θεωρούμε απόλυτα αιτιολογημένη τη θέση τους.

4) Θα το ξαναπούμε μήπως και το συνειδητοποιήσουν κάποιοι, ότι με εκείνους που προσπαθούν να μετατρέψουν την διαιτησία σε παρέες των «ημετέρων» και των «κολλητών» θα είμαστε ιδιαίτερα σκληροί.  Οι διαιτητές δεν χωρίζονται από κανένα σε «δικά μας παιδιά» και «αποπαίδια». Κλείνοντας θα τους υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ΙΔΙΟΙ στη διαιτησία».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο