Trace N Chase (top)

Τα βρήκαν! Μας νοιάζει;

Γράφει ο Human Touch 14/02/2011 (19:56) Είναι πλέον αναμφισβήτητα μια αξιόπιστη είδηση και φυσικά έχει ανοίξει ο κύκλος σχολιασμού της. Ας μάθουμε όμως πρώτα την είδηση για να
Τα βρήκαν! Μας νοιάζει;
Γράφει ο Human Touch
14/02/2011 (19:56)

Είναι πλέον αναμφισβήτητα μια αξιόπιστη είδηση και φυσικά έχει ανοίξει ο κύκλος σχολιασμού της. Ας μάθουμε όμως πρώτα την είδηση για να την σχολιάσουμε αργότερα. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Γ. Βασιλακόπουλος, και ο Υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague, κ. Κώστας Ρήγας, τα βρήκαν!
Τί βρήκαν δεν ξέρω, θέλω να ελπίζω -αν και δεν έχω πολλές πιθανότητες- ότι ανάμεσα στο ξεκαθάρισμα των προσωπικών τους διαφορών, βρήκαν επιτέλους λίγο χρόνο για να ασχοληθούν και με το ελληνικό μπάσκετ.

Η είδηση θα αποκτούσε βαρύτητα και σημασία αν μπορούσε να περιγράψει μια τέτοια περίπτωση. Ειδάλλως, θα προστεθεί και αυτή με τη σειρά της, μαζί με αυτές που πολλάκις στο παρελθόν περιέγραφαν τις εικονικές προσπάθειες του κ. Βασιλακόπουλου να τα βρει με τον κ. Ρήγα, κάθε φορά που ήθελε τη διεθνή του προστασία, μέσω των διαιτητών που ελέγχει στην Euroleague, για τους αγώνες της Εθνικής.

Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί ο καθένας ότι σήμερα, ή τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αγώνες της Εθνικής για να επιδιωχθεί από την πλευρά του κ. Βασιλακόπουλου μια τέτοιου είδους προσέγγιση. Πραγματικά δεν υπάρχουν αγώνες, υπάρχει όμως σε εξέλιξη η τελευταία -θα έλεγα- μεγάλη προσπάθεια του κ. Βασιλακόπουλου να επανέλθει στη διεθνή επικαιρότητα, η ίδρυση της λίγκας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, ο κ. Ρήγας με τις διεθνείς διασυνδέσεις του, αλλά και την όποια επιρροή του στην Euroleague, μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό χαρτί στα χέρια του
.

Η λέξη "τα βρήκαν" είναι σίγουρο ότι αφορά μια δοσοληψία μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα που προκύπτει από τη λέξη αυτή, είναι τί έδωσε και τί πήρε ο καθένας.

Οι απόψεις και οι κινήσεις του "προέδρου", όσον αφορά στο ελληνικό μπάσκετ και τη διαιτησία είναι προφανές ότι δεν έχουν αλλάξει. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι φέτος στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου πήρε και ενεργό ρόλο για την επιβολή τους, στη διαιτησία δε όχι μόνο δεν άλλαξε τα δεδομένα με την ΚΕΔ, αλλά αντίθετα την ισχυροποίησε, στην κατεύθυνση της επιβολής της κυριαρχίας του και με την είσοδο των δύο νέων μελών της.

Από την άλλη, ο κ. Ρήγας -όπως τουλάχιστον έχει δείξει μέχρι σήμερα- είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτήν τη λογική, αλλά και τους ανθρώπους που ανέλαβαν να την υλοποιούν.

Όμως, σε μια τελευταία του συνέντευξη σε περιοδικό του αθλήματος, άφησε το παράθυρο ότι θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί μόνο με τον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο της διαιτησίας και όχι αυτού του ορισμού (ΚΕΔ).

Ο χρόνος θα δείξει ποιο ήταν το κοινό σημείο της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο παραπάνω απόψεις, φοβάμαι όμως ότι το ελληνικό μπάσκετ, και στην προκειμένη περίπτωση η ελληνική διαιτησία, θα υποστεί ακόμα μια λοβοτομή και το χειρότερο σ’ αυτήν την εγχείρηση βοηθός της γνωστής ομάδας χειρουργών θα είναι ο κ. Ρήγας.

Το λέω αυτό, γιατί δεν έχω πειστεί ότι ο κ. Βασιλακόπουλος θα παραδώσει εν λευκώ τη διαιτησία στον κ. Ρήγα (μακάρι να διαψευστώ), αλλά φοβάμαι ότι ο κ. Ρήγας δεν θα αρνηθεί το καροτάκι τού υπευθύνου της εκπαίδευσης των Ελλήνων διαιτητών.

Κύριε Ρήγα, δάσκαλε , όχι μόνο γνωρίζετε, αλλά μας έχετε διδάξει ότι η παραγωγική διαδικασία στον χώρο των διαιτητών είναι ενιαία. Ότι η ομάδα που εκπαιδεύει, ορίζει, αξιολογεί, παρατηρεί, στη διαιτησία είναι απαραίτητο να έχει την ίδια αντίληψη και -το κυριότερο- να εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα, που δεν είναι άλλα από τη βελτίωση, την αξιοκρατία και την αξιοπιστία.

Είστε σίγουρος ότι μπορείτε να τα επιτύχετε όλα αυτά, απομονωμένος στον τομέα της εκπαίδευσης;
Είστε σίγουρος ότι οι δικές σας ικανότητες, η δική σας εμπειρία, η δική σας αξιοπιστία, δεν θα χρησιμοποιηθούν για να ωραιοποιήσουν τη διαβρωμένη από παντού κατεστημένη τάξη στην ελληνική διαιτησία;

Η είδηση, λοιπόν, ότι τα βρήκαν, θα μπορούσε να έχει αξία αν συνοδευόταν με τις πληροφορίες του τύπου "ο κύριος Βασιλακόπουλος επιθυμεί να ορίσει επικεφαλή της ελληνικής διαιτησίας τον κ. Ρήγα, πρόταση που στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών του έκανε και έγινε αποδεκτή".

Αφού όμως στερείτε αυτών των πληροφοριών, για όλους εμάς στον χώρο της διαιτησίας -που με κόπο διατηρούμε τις αντιστάσεις μας στην εικόνα του σήμερα- έχει μπει στο αρχείο ως αδιάφορη.

human_touch21@yahoo.gr
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο