Trace N Chase (top)

Αιμοδοσία με φόντο την Εθνική

Του Αλέξανδρου Τρίγκα 17/04/2012 (18:48)   Την ευκαιρία να δουν από κοντά αστέρια του πρόσφατος παρελθόντος να φορούν και πάλι την αθλητική τους περιβολή και να αγωνίζον...
Αιμοδοσία με φόντο την Εθνική

Του Αλέξανδρου Τρίγκα
17/04/2012 (18:48)  

Την ευκαιρία να δουν από κοντά αστέρια του πρόσφατος παρελθόντος να φορούν και πάλι την αθλητική τους περιβολή και να αγωνίζονται θα έχουν όσοι επισκεφθούν το προσεχές Σάββατο (21/04, 19:00) το κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας στις Σέρρες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φιλανθρωπικό φιλικό αγώνα που θα δώσει η ομάδα των Ελλήνων Βετεράνων με την Μικτή ομάδα του Τουρνουά των Εργαζομένων Σερρών. Παίκτες όπως οι Γαλακτερός, Γιαννούλης, Κακιούσης, Μπουντούρης, Ντάκουρας, Οικονόμου, Ρεντζιάς, Σιγάλας αλλά και άλλοι αγαπημένοι σταρ του αθλήματος θα αγωνιστούν με τους Σερραίους συναθλητές τους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση συν-διοργανωτές είναι ο Δήμος Σερρών, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών και ο Σύνδεσμος Φίλων Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ οι "Πελαργοί", ενώ συμπαραστάτες της προσπάθειας και συντονισμένοι με την ευγενική αυτή πρωτοβουλία είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία. Εκπρόσωποι των διοργανωτών της εκδήλωσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και απεύθυναν κάλεσμα στο σερραϊκό λαό να ανταποκριθεί, να παρακολουθήσει τον αγώνα, ώστε να επιτευχθεί και ο ευγενής σκοπός της διοργάνωσης του.

Για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για την γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται μίλησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ και πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Χρήστος Κωνσταντινίδης και το μέλος του Δ.Σ. των Πελαργών Θάνος Μηλούσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ, Γιώργος Θεοχαρίδης.  

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου: "Η φιλική αυτή αναμέτρηση μεταξύ των αστέρων, παλιών παικτών της Εθνικής Ελλάδας με τους παλαίμαχους του σερραϊκού μπάσκετ (από το Τουρνουά Εργαζομένων του Δήμου) προγραμματίστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Αντιδημαρχεία Παιδείας και στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι γνωστοί σε όλη τη χώρα "Πελαργοί: Φίλοι της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ". Το σερραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και ν’ απολαύσει από κοντά πασίγνωστους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι με τις θρυλικές αναμετρήσεις τους στα μπασκετικά "τερέν" εξύψωσαν την Ελλάδα σε παγκόσμια πρωταγωνίστρια του αθλήματος και της χάρισαν διακρίσεις που έκαναν το ελληνικό λαό υπερήφανο".  

Χρήστος Κωνσταντινίδης: "Ο Σύλλογός μας εδώ και δύο χρόνια έχει ιδρυθεί και έχει πάει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με ευχαρίστηση δεχθήκαμε την πρόταση από το Δήμο Σερρών να έρθουμε και να κάνουμε έναν αγώνα συγκεντρώνοντας χρήματα που θα πάνε σε ιερό σκοπό. Όλα τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί σε όποια πόλη και αν παίξαμε. Επειδή οι Σέρρες είναι μια μπασκετομάνα, όλοι θέλουν να 'ρθουν και έχουμε ήδη πολλές συμμετοχές. Θα πρέπει ωστόσο να αγωνιστούν μόνο δώδεκα άτομα, οπότε να δούμε πως θα αποκλείσει τους υπόλοιπους ο προπονητής!

Ο Σύλλογός μας βρέθηκε πρόσφατα στη Σύρο για μια επίσης φιλανθρωπική εκδήλωση και το γήπεδο ήταν γεμάτο ασφυκτικά. Αυτό που θέλω είναι να παραστεί ο κόσμος, γιατί είναι ιερός ο σκοπός του αγώνα και να θαυμάσει του αθλητές, οι οποίοι είναι σε καλή κατάσταση. Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας και όλα τα εισιτήριά του να γίνουν ανάρπαστα".  

Θάνος Μηλούσης: "Ένας από τους ρόλους των Πελαργών είναι να αναπτύσσει κοινωνική δράση και να στηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες σε όλη τη χώρα. Τώρα μάλιστα που η προσπάθεια αυτή θα λάβει χώρα στο τόπο που "γεννήθηκε" ο Σύνδεσμος, στη "φωλιά" μας δηλαδή, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από ένα τέτοιο γεγονός.

Το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε τους Πελαργούς από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν αυτό το σημαντικό παιχνίδι απέναντι στα ινδάλματα της καλαθοσφαίρισης των προηγούμενων χρόνων, τους αθλητές που τίμησαν την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και θα αγωνιστούν για τον ιερό αυτό σκοπό. Θα ήθελα να καλέσω επίσης όλους τους Σερραίους πολίτες, μπασκετικούς και μη, λέγοντας μια κουβέντα: μια από τις πιο υπεύθυνες πράξεις που μπορείς να κάνεις ως ενήλικας, είναι να γίνεσαι παιδί όσο συχνότερα μπορείς! Ελάτε λοιπόν να γεμίσουμε το γήπεδο και να ζήσουμε κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας. Να νιώσουμε ότι αυτή η πόλη κάνει κάτι χρήσιμο και το προσφέρει γιατί είναι σημαντικό σε παιδιά. Σας περιμένουμε όλους".  

Γιώργος Θεοχαρίδης: "Πριν από τρία χρόνια έγινε μια μελέτη από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής, η οποία κατατέθηκε στα σχολεία μας, με σκοπό να την υλοποιήσουμε εμείς προκομμένου να λειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Σκοπός μας είναι φέτος να καταφέρουμε με τη βοήθεια του Δήμου και την εκδήλωση αυτή, να μαζέψουμε τα πρώτα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η πισίνα, και από την καινούρια χρονιά να λειτουργήσει με χαμηλότερο κόστος, περίπου λιγότερο από 50%.

Η λειτουργία της υποστηρίζει τη θεραπευτική κολύμβηση και είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα για περιπτώσεις αποκατάστασης. Τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στις σχολικές μονάδες είναι 150. Από αυτά, ανάλογα με την περίπτωση, ορισμένα χρειάζονται υδρομασάζ, θεραπεία-υδροθεραπεία, ενώ άλλα αποκλειστικά θεραπευτική κολύμβηση. Προς το παρόν γίνονται μόνο τα υδρομασάζ".  

Εξάλλου, ο σύνδεσμός των Πελαργών, εκτός από τη φιλανθρωπική προσφορά για την επαναλειτουργία της θεραπευτικής πισίνας του Ειδικού Σχολείου, στέλνει κι ένα μήνυμα αγάπης διοργανώνοντας Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Τρίτη 17 - Σάββατο 21.1.2.2012) με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών. Έτσι, μαζί με τους Σερραίους πολίτες, οι Πελαργοί από όλη την Ελλάδα που τους επιτρέπει η υγεία τους θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντικά στους συνανθρώπους μας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο