LUAVI header ad

Euroleague: Δεν διακόπτεται, συνέχεια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Η Euroleague ανακοίνωσε ότι η σεζόν δεν θα διακοπεί, θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και στόχος είναι η διατήρηση του υπάρχοντος format
Euroleague: Δεν διακόπτεται, συνέχεια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Η Euroelague δεν κατεβάζει οριστικά τα ρολά! Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα με κεντρικό θέμα την συνέχιση ή όχι της σεζόν, η διργανώτρια αρχή αποφάσισε να μην μπει οριστικό λουκέτο στην διοργάνωση.

Η Euroleague τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι η σεζόν δεν θα τελειώσει  πρόωρα εδώ και τώρα, λόγω της λαίλαπας του κορονοϊού. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να συνεχιστεί  κανονικά η χρονιά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ στόχος είναι η διατήρηση του υπάρχοντος format και στην Euroleague, αλλά και στο Eurocup.

Στην ανακοίνωση υπάρχει αναφορά και στο θέμα του «ψαλιδίσματος» των συμβολαίων των παικτών και των προπονητών των ομάδων, λόγω της διακοπής, που έχει προκαλέσει τεράστιες μαύρες τρύπες στα ταμεία των συλλόγων λόγω της απώλειας εσόδων από χορηγούς διαφημίσεις, τηλεοπτικά συμβόλαια, εισιτήρια.

Η απόφαση πάντως, δεν ήταν έκπληξη, καθώς η ηγεσία της Euroleague φοβόταν ότι πιθανή οριστική διακοπή θα προκαλούσε τεράστιο οικονομικό τσουνάμι που θα έπνιγε τις ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Μετόχων των Εμπορικών Ενεργειών της Euroleague συνεδρίασε εξ αποστάσεως την Τετάρτη 25 Μαρτίου για να αναλύσει την εξέλιξη της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 στις συλλογικές και ατομικές επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεών της. 

Τα μέλη τou Εκτελεστικού Συμβουλίου συμφώνησαν ότι:

- Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και ξανά μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι συνθήκες ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των κυβερνήσεων.

- Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Euroleague για την σεζόν 2019-20 με τo υπάρχον φορμάτ της, που σημαίνει ότι θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, τα πλέι οφ και το Final Four. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα της δράσης ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το Eurocup.

- Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο αν το απαιτήσει η κατάσταση.

- Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών EuroLeague, όπως και στο Συμβούλιο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής των αγώνων.

- Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

- Η σημασία όλων των ενδιαφερομένων (λίγκα, ομάδες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, πρεσβευτές) να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ως σημεία αναφοράς και / ή ως πηγές έμπνευσης για πολλούς, να συμβάλουν με συντονισμένο τρόπο στην καταπολέμηση του COVID-19 με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού, μένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνες τις κοινότητες που έχουν ανάγκη ή απλά παρέχοντας στο σπίτι περιορισμένη ψυχαγωγία γύρω από το μεγαλύτερο πάθος τους.

Η #EUROLEAGUEUNITED καμπάνια θα συγκεντρώσει και θα επεκτείνει τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξη συνεχιζόμενων παγκόσμιων καμπανιών, συμπεριλαμβανομένων των #IStayHome ή #InThisTogether.

Τα αποτελέσματα του meeting κοινοποίηθηκαν και στις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague και του Eurocup».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο