Κίνδυνος για το Eurobasket 2021

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η μετάθεσή τους το 2021 φαίνεται να βάζει σε κίνδυνο το Eurobasket 2021
Κίνδυνος για το Eurobasket 2021

Ορατό είναι το ενδεχόμενο αναβολής του Eurobasket 2021 και της μετάθεσής του για την επόμενη χρονιά (2022). Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η μετάθεσή τους το 2021 φαίνεται να βάζει σε κίνδυνο το Eurobasket που είχε προγραμματιστεί για την νέα χρονιά (2021).

Η λαίλαπα του coronavirus έκανε την ΔΟΕ να μεταθέσει για το 2021 τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναμενόταν να διεξαχθούν το φετινό καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο. Αυτό δείχνει να προκαλεί ντόμινο σε άλλες διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί για 2021. Και για να το πάμε στην... περίπτωσή μας η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων ίσως προκαλέσει μετακίνηση του Eurobasket του 2021, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Γερμανία, την Ιταλία, την Γεωργία και την Τσεχία, σύμφωνα με δημοσίευμα τις ιστοσελίδας «mvp247».

Το σάιτ ανέφερε ότι η FIBA σκέφτεται το ενδεχόμενο της μετάθεσης του Eurobasket το 2022. Μάλιστα το «mvp247» ανέφερε ότι στέλεχος της FIBA, που δεν κατονομάστηκε ανέφερε στο σάιτ ότι: «Τώρα που γνωρίζουμε την απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούμε να μιλήσουμε και με τα υπόλοιπα στελέχη και να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση».

Το 2022 είναι πάντως, μια χρονιά που βολεύει τη FIBA, καθώς το καλεντάρι της είναι κενό τότε, αφού η επόμενη μεγάλη διοργάνωση, που θα είναι το  Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το 2023 (σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία).

 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο