Trace N Chase (top)

Ο ελληνικός αθλητισμός... στο ψυγείο!

Μόνο ντέρμπι δεν έγινε, τελικά, στη βουλή κατά τη διάρκεια της 3ης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση κράτησε τις δυνάμεις της και
Ο ελληνικός αθλητισμός... στο ψυγείο!

Μόνο ντέρμπι δεν έγινε, τελικά, στη βουλή κατά τη διάρκεια της 3ης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση κράτησε τις δυνάμεις της και έτσι η χώρα πηγαίνει σε εκλογές την 25η Ιανουαρίου.

Το τελικό σκορ 168-132, όμως, επηρεάζει και την αθλητική ζωή του τόπου, πέρα από την πολιτική. Η προκήρυξη εκλογών αφήνει μία σειρά εκκρεμοτήτων που ενδεχομένως να καθορίσουν την πορεία του αθλητισμού στην τελευταία χρονιά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πάμε να δούμε τα βασικές επιπτώσεις από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αρχικά μπαίνει οριστικά στο συρτάρι του Γιάννη Ανδριανού το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Τα όνειρα που έβλεπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για νομοθετική παρέμβαση, ασφαλώς και πάνε περίπατο. Έστω και αν στο περιβάλλον του Ανδριανού μιλούν απλά για μετάθεση των εξελίξεων.

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα, πάντως, αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Μέσα Γενάρη πρέπει να βγει ο προϋπολογισμός της κρατικής επιχορήγησης! Όπως είναι φυσικό, θα δοθεί παράταση μέχρι να συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, να οριστούν οι υπουργοί και να γίνουν οι πρώτες επαφές μεταξύ του αθλητικού κινήματος και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Ζήσε… Μάρτη μου, αν συνυπολογίσουμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα τρέχουν όλοι για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, μιας και λήγει η δίμηνη επέκταση του μνημονίου.
Με δεδομένα τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι Ομοσπονδίες και τη φημολογία για περιορισμένα ταμειακά αποθέματα του ελληνικού δημοσίου, ίσως και να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Ακόμα και κατέβασμα των ρολών φοβούνται ήδη κάποιοι παράγοντες.

Υπάρχουν, όμως, και άλλες εκκρεμότητες. Για παράδειγμα θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα το αγωνιστικό πρόγραμμα της σούπερ λίγκας, αλλά και των υπολοίπων εθνικών πρωταθλημάτων! Μόνο που αυτή είναι η μικρότερη επίπτωση από την προκήρυξη εκλογών.

Μέσα από τη διαδικασία θα βγουν και κάποιοι ευνοημένοι. Όπως για παράδειγμα οι 16 κατηγορούμενοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Με τις εκλογές, τα χέρια των αρμόδιων ανακριτών δένονται προσωρινά και έτσι η υπόθεση θα καθυστερήσει σημαντικά.

Ένα σημαντικό ερωτηματικό αφορά στο Καυτανζόγλειο. Ο Ανδριανός υπέγραψε την ανακατανομή των κονδυλίων για τα έργα του 2014 ώστε να επισπευτούν τα έργα στο κορυφαίο στάδιο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα υλοποιηθεί η υπουργική απόφαση.

Όπως επίσης δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος τι θα συμβεί με την παράταση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Sportsfeed.gr, Σταύρος Γεωργακόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο