Αυτό είναι εθελοντισμός!

Του Φώτη Δουκάκη 03/05/2011 (14:34)   Η οργανωτική επιτροπή του Ευρωμπάσκετ επέλεξε πάνω από 2000 εθελοντές (σε σύνολο 6000), οι οποίοι θα συμβάλλουν στην σωστή οργάνωση και λ...
Αυτό είναι εθελοντισμός!

Του Φώτη Δουκάκη
03/05/2011 (14:34)  

Η οργανωτική επιτροπή του Ευρωμπάσκετ επέλεξε πάνω από 2000 εθελοντές (σε σύνολο 6000), οι οποίοι θα συμβάλλουν στην σωστή οργάνωση και λειτουργία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην ιστορία της Λιθουανίας. "Οι εθελοντές θα βάλουν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν στους επισκέπτες το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας", είπε ο Άρνας Μαρσίνκους, υπεύθυνος των εθελοντών και πρόσθεσε:
"Επιλέξαμε αυτούς που δεν βλέπουν το Ευρωμπάσκετ μόνο σαν διασκέδαση, αλλά και σαν ευκαιρία να αναδείξουν την υπευθυνότητα τους".

Μην φανταστείτε ότι οι εθελοντές είναι όλοι… "κολλημένοι" με το μπάσκετ. Μία κοπέλα για παράδειγμα, ανέφερε στην αίτηση της ότι δεν της αρέσει το μπάσκετ, αλλά θα ήθελε να προσφέρει στο γεγονός που φιλοξενεί η χώρα της.

Έτσι, συμφώνησε να πάρει πόστο στα αεροδρόμια, βοηθώντας τις αποστολές κατά την άφιξη ή την αναχώρηση τους. Οι ηλικίες των εθελοντών κυμαίνονται από 14 ως 70 (!), ενώ εντύπωση έχουν προκαλέσει στην οργανωτική επιτροπή, οι αιτήσεις ανθρώπων από ξένες χώρες, όπως Τουρκία, Ισπανία, Λετονία, Σλοβενία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ιταλία.

Ο ζήλος που δείχνει ο λαός της Λιθουανίας για την διοργάνωση είναι μοναδικός. Οι άνθρωποι αγαπάνε το άθλημα (εντάξει, εκτός από την κοπελιά παραπάνω), και το δείχνουν σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας μας να ανυπομονούμε, όχι μόνο για την αγωνιστική δράση, αλλά και για την ποιότητα της διοργάνωσης…

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο