Χτίζεται το μεγαλύτερο...

Του Φώτη Δουκάκη 09/05/2011 (02:24) Μετά από αρκετές μεταθέσεις ημερομηνιών αποφασίστηκε ότι η Ζαλγκίρις Αρένα θα είναι έτοιμη πριν τις 6 Ιουλίου. Το αρχικό πλάνο προέβλεπ
Χτίζεται το μεγαλύτερο...
Του Φώτη Δουκάκη
09/05/2011 (02:24)

Μετά από αρκετές μεταθέσεις ημερομηνιών αποφασίστηκε ότι η Ζαλγκίρις Αρένα θα είναι έτοιμη πριν τις 6 Ιουλίου. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Ευρωμπάσκετ, θα ήταν έτοιμο τον Οκτώμβριο του 2010, όμως διάφορες αλλαγές στα σχέδια αχρήστεψαν το χρονοδιάγραμμα. Οι αρχικές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τηρηθεί η παραπάνω ημερομηνία, ξεχάστηκαν (προσωρινά τουλάχιστον) όταν ο δήμαρχος της πόλης και η κατασκευαστική εταιρεία την επιβεβαίωσαν από κοινού.

Η Ζαλγκίρις Αρίνα χτίζεται σε ένα νησάκι στον ποταμό Νεμούνας, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος της Λιθουανίας, στην πόλη του Κάουνας.

 Θα έχει χωρητικότητα 17000 θεατών και μετά τη λήξη του Ευρωμπάσκετ θα χρησιμοποιηθεί σαν έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας, κάτι που σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα στα εντός παιχνίδια των "πρασίνων" θα γίνει ακόμα πιο καυτή, καθώς το τωρινό σπίτι τους (Κάουνας Σπορτς Χολ) χωράει μόλις 5000.

Άξιο αναφοράς είναι ότι και το νυν γήπεδο της ομάδας του Ηλία Ζούρου είχε χτιστεί για τις ανάγκες Ευρωμπάσκετ αυτό του 1939. Επίσης, η Ζαλγκίρις Αρίνα θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Λιθουανία, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ζίμενς Αρίνα στο Βίλνιους, η οποία έχει χωρητικότητα 11000 θεατών.


Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο