Ασφυκτικά γεμάτο

Του Γιώργου Κογκαλίδη 17/09/2011 (16:10) Την έκφραση "όλοι οι καλοί χωράνε" επιχειρήσαμε να κάνουμε πράξη στην προτελευταία μας εκπομπή και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακ
Ασφυκτικά γεμάτο
Του Γιώργου Κογκαλίδη
17/09/2011 (16:10)

Την έκφραση "όλοι οι καλοί χωράνε" επιχειρήσαμε να κάνουμε πράξη στην προτελευταία μας εκπομπή και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Γιατί δεν ήταν μόνο το στουντιάκι μας στον πολυχώρο των κινηματογράφων ODEON στο Μαρούσι ασφυκτικά γεμάτο. Ήταν και το φιλόξενο "Just Us", μια μεγάλη συντροφιά μπασκετικών.
Από ποιον να αρχίσουμε και σε ποιον να τελειώσουμε. Άλλωστε είναι όλοι καλοί μας φίλοι και δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί κανείς. Έτσι κι αλλιώς για την παρέα έρχονται και όχι για την όποια… προβολή (τιμή μας που τους έχουμε μαζί μας).Κατ' αρχήν οι δύο πιο σταθεροί μας φίλοι, ο Βασίλης Ντάκουρης και ο Χρυσόστομος Σχινάς, είδαν μαζί μας το παιχνίδι. Και το έζησαν με πάθος, χειροκροτώντας τις προσπάθειες, φωνάζοντας και στο τέλος έφυγαν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Γαλλία και όχι από την προσπάθεια.Ο Γιώργος Δήμος είχε έρθει… οικογενειακώς. Συνάδελφος κι αυτός, μας συνδέουν κοινές πορείες από τα χρόνια του ΔΑΣΑΛ (όπως και με τον Βασίλη Ντάκουρη, αλλά και τον Γιώργο Καραμέρο), από τα όμορφα χρόνια…Όλοι μαζί έγιναν γρήγορα μια μεγάλη μπασκετική παρέα, με τα παιδιά του "Just Us" να μας βλέπουν να ανατρέπουμε το στήσιμο των τραπεζιών, χωρίς πάντως να… βαρυγκωμήσουν. Άλλωστε η φιλοξενία τους είναι μοναδική.Δεν ήταν μόνο γνωστοί μπασκετικοί που επέλεξαν το στέκι μας για να δουν τους αγώνες, αλλά και απλοί φίλαθλοι, λάτρεις του σπορ και της Εθνικής μας ομάδας, που με τους δικούς μας καλεσμένους συνέθεσαν μια ελληνική εξέδρα.Το στούντιο γέμισε με ανθρώπους που γνωρίζουν το μπάσκετ, που καθένας είχε πάρα πολλά να πει. Η κυρία της παρέας ήταν η Αναστασία Κωστάκη, η οποία κέρδισε (δεν ήταν δα και δύσκολο) τον θαυμασμό όλων, όχι μόνο για την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά και για τις τοποθετήσεις της, τόσο για το αντρικό, όσο και για το γυναικείο μπάσκετ.Ο Νίκος Οικονόμου, μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Αποστολόπουλο μίλησαν για την Εθνική ομάδα, αλλά και για τη δική τους διαδρομή, για τη συνεργασία τους και πολλά άλλα.
Ο "Νικόλας" με χιούμορ, με κέφι, αλλά και κατασταλαγμένες απόψεις, έδειξε ότι βρίσκεται (όχι μόνο μπασκετικά) στην πιο καλή και ώριμη φάση της ζωής του. Και το χαρήκαμε ιδιαιτέρως.Ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο οποίος προπονείται στο Μαρούσι, είχε πολλά να πει. Κι αυτός, με δυναμισμό και ζωντάνια, αλλά και με εξαιρετικό επίπεδο σκέψης, πρόσθεσε πολλά στην παρέα μας. Τον βάλαμε σχεδόν με το… ζόρι μέσα, αλλά άξιζε τον κόπο.Αφήσαμε εσκεμμένα τελευταίο τον Γιώργο Κούζα, πρόεδρο της ΟΣΕΚΚ. Αυτά που είχε να πει για το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο ήταν τόσο ενδιαφέροντα, που ενδεχομένως έπρεπε (θα το κάνουμε στο μέλλον) να αφιερώσουμε ολόκληρη σειρά εκπομπών για το θέμα.
Οι υπόλοιποι συμμετείχαν ενεργά, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές του αθλήματος και είναι αλήθεια πως αν το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποι του μπάσκετ για τους συναθλητές τους στο μπάσκετ με καρότσι το έδειχνε η ΕΟΚ, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ας είναι.Με πρώτο τον Γιώργο Κούζα και με όλους τους υπόλοιπους στην… ίδια ευθεία, ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια, ώστε να μετατραπεί η ιδέα μας σε πράξη…

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο