Λάρισα: «Θέλετε ή όχι μια ομάδα που δεν οφείλει ευρώ»

Η ΚΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΕΑ, που ζητάει από τον ΕΣΑΚΕ την αποβολή της ομάδας από την Basket League και τονίζει ότι έγινε ένα τυπικό λογιστικό λάθος, αλλά ο σύλλογος δεν χρωστάει σε κανέναν
Λάρισα: «Θέλετε ή όχι μια ομάδα που δεν οφείλει ευρώ»

Η Λάρισα δέχτηκε κεραυνό κατακέφαλα σήμερα όταν η ΕΕΑ έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ με το οποίο ζητάει την αποβολή της ομάδας από την Basket League, επειδή ο σύλλογος καθυστέρησε να βάλει τα λεφτά που απαιτούνται (μίνιμουμ 216.00 ευρώ) για το Μετοχικό του Κεφάλαιο. Οι Θεσσαλοί πήραν θέση στο όλο θέμα  με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η Λάρισα τονίζει ότι έγινε ένα τυπικό λογιστικό λάθος, επισημαίνει ότι τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο, ενώ ρωτάει αν θέλουν στην Basket League έναν σύλλογο, που δεν χρωστάει σε κανέναν και έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λάρισας:

«Κύριοι, ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό - λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ.

Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενοποιών των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολλή διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την …τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση. 

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

 Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο